Skup podrške za Davida Dragičevića u Mostaru u petak

M.B.
Autor/ica 17.5.2018. u 13:59

Skup podrške za Davida Dragičevića u Mostaru u petak

Skup podrške za pokojnog Davida Dragičevića iz Banja Luke bit će održan i u Mostaru i to u petak, 18. maja, s početkom u 18 sati na Španskom trgu, objavljeno je na društvenim mrežama.

Time su se i građani Mostara pridružili pokretu “Pravda za Davida”. Skup se organizira preko društvenih mreža, a kako se može vidjeti na Facebooku, održavanje skupa odobrilo je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Mediji prenose da se i u Mostaru već može potpisati peticija podrške za Davida Dragičevića, a to će biti moguće učiniti i na samom skupu.

Podsjećanja radi, David Dragičević (Banja Luka, 31. januar 1997 — Banja Luka, mart 2018.) bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banje Luke. Nestao je u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine nakon što se udaljio iz porodične kuće u Ulici Franca Šuberta 50a na Pobrđu.

U potragu za njim je bila uključena Policija Republike Srpske i brojni građani, a roditelji su nudili i novčanu nagradu. Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, dana 24. marta.

Davidova smrt je pokrenula svakodnevne proteste “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine, prvobitno negirajući rezultate istrage da u smrti nema elemenata krivičnog djela, da bi zatim prerasli u političke proteste optužujući pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za njegovo ubistvo i saučesništvo u ubistvu.

StarMo

M.B.
Autor/ica 17.5.2018. u 13:59