Spoj umjetnosti zaštite okoliša i turističke promocije

Stela Kapidžić
Autor 6.7.2018. u 09:37

Spoj umjetnosti zaštite okoliša i turističke promocije

Osnivač i direktor – Internacionalnog festivala Sarajevska Zima, predsjednik Međunarodnog centra za mir, gospodin Ibrahim Spahić posjetio je Federalno ministarstvo okoliša i turizma, gdje je sa ministricom Editom Đapo razgovarao o trenutnim aktivnostima koje sa svojim timom saradnika poduzima u cilju promocije Sarajeva njegovih kulturnih i prirodnih vrijednosti.

Ovom prilikom, gospodin Ibrahim Spahić je predstavio projekte Međunarodnog centra za mir: „Internacionalni Festival Sarajevska zima“, „Festival GRAD“, „Pohod na olimpijske planine“ i „OLIMPIJADA KULTURE“.

Ministrica Đapo je naglasila da Međunarodni festival „Sarajevska zima“ prepoznatljiv regionalni brend uz koji su stasale mnoge generacije.

ibro

Dajući podršku navedenim aktivnostima i idejama gospodina Spahića kao i timu Sarajevske zime, ministrica Đapo je u razgovoru istakla da Federalno ministarstvo okoliša i turizma prepoznaje značaj provedenih i budućih aktivnosti jer predstavljaju jedinstveni kulturni, turistički i ekološki brend, kao svojevrsni simbol raznolikosti i jedinstva Grada Sarajeva pa samim tim i Bosne i Hercegovine.

Stela Kapidžić
Autor 6.7.2018. u 09:37