Sramota nadležnih: Stanovnici naselja Blagovac već danima nemaju vode

tačno.net
Autor 31.7.2017. u 17:43

Sramota nadležnih: Stanovnici naselja Blagovac već danima nemaju vode

foto: klix.ba

„Voda će ako bog da sutra doći“. To je zvanični odgovor uposlenika KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. na naš upit dokad će stanovnici vogošćanskog naselja Blagovac biti bez vode.

Naime, već deset dana tačnije od subote 22.07. stanovnici Blagovca nemaju vode. Prema riječima stanovnika ovog naselja  situacija je alarmantna.

„Trenutačno je 35 stepeni a mi već deset dana nemamo vode. Pa zamislite kakva je situacija.  Voda dođe ujutro oko 2 sata i nestane oko 5 sati. Obraćali smo se Vodovodu, Elektroprivredi svim mogućim institucijama međutim na naše apele niko ne odgovara. Znači ovo nisu nikakve redukcije mi bukvalno nemamo vode.“

Iz preduzeća KJKP Vodovod i kanalizacija pored odgovora da će voda ako bog da doći sutra, odgovornost za  problem nestanka vode prebacuju na preduzeće Elektroprivreda. Naime, prema tvrdnjama iz Vodovoda problem nestanka vode je uzrokovan radovima i izostankom struje u pumpama za vodu.

Međutim iz Elektroprivrede BiH negiraju tvrdnje koje dolaze iz Vodovoda. Ističu da su pumpe za vodu opskrbljene električnom energijom i da pored najavljenih radova i priključivanja korisnika na novu trasu nikakvih problema s pumpama nema.

Stanovnici Blagovca ogorčeni su na nadležne službe. „Ovo njihovo prebacivanje krivice je smiješno. Mi vodu uredno plaćamo i suštinski ne bi nas trebalo interesirati šta koja služba radi i ko kakve radove obavlja i gdje. Ovo je sramotno i za ovo neko treba odgovarati. Ja imam malu djecu i zamislite koliki je to problem kad nema vode na plus 30 stepeni.“

Naravno, za sramotnu činjenicu da stanovnici ovog naselja već danima nemaju vodu, niti se u ovom trenutku zna kad će kvar biti popravljen niko u nadležnim službama neće odgovarati niti biti sankcionisan. I sve dok nesposobnost, indolentnost i nepotizam budu primarne odlike javnih preduzeća poput Vodovoda ostaje barem nada da će voda ako bog da sutra doći.

tačno.net
Autor 31.7.2017. u 17:43