Stotine Mostaraca izašlo na ulice! Uzvikivali: ‘HDZ, SDA – lopovska politika’, ‘Vratite nam pare’…

tačno.net
Autor 7.6.2013. u 14:07

Stotine Mostaraca izašlo na ulice! Uzvikivali: ‘HDZ, SDA – lopovska politika’, ‘Vratite nam pare’…

“HDZ, SDA – lopovska politika”, ”Hoćemo posao”, ”Vratite nam pare”, orilo je danas ulicama Mostara. Poruke su to koje je skandirala grupa od par stotina Mostarki i Mostaraca koji su, nakon prosvjeda na Španjolskom trgu, svoje nezadovoljstvo maćehinskim odnosima domaćih političkih struktura odlučili iskazati i defileom kroz grad.

Neobično je bilo vidjeti kako ovdašnji građani, koji su svih ovih godina šuteći trpjeli sve nepravde koje su ih snalazile, konačno odlučili podignuti svoj glas. ”Bolje kasno, nego nikad”, glasio je jedan transparent kojim su prosvjednici svojim sugrađanima poručili kako nemaju više što čekati, piše Pogled.ba .

Stotine iznenađenih prolaznika većinom su s oduševljenjem pozdravljali prosvjedni skup. Iz automobila su ih bodrili zvucima truba, dok su im se brojni pješaci čak odlučili i pridružiti. Glavna odredišta su bila jasna – zgrade tijela vlasti, bez obzira na kojoj razini, kao i središnjice političkih stranaka. Nakon što su ljudima u Gradskoj upravi i objektu HDZ-a BiH povicima ”Lopovi, lopovi”, jasno poručili što o njima misle, upućuju se prema zgradi Federalne vlade.

Podsjetimo, građanski nemiri u BiH počeli su prekjučer kada je skupina građana automobilima blokirala zgradu zajedničkih institucija u Sarajevu, a sve zbog ne donošenja zakonskih akata kojim bi novorođenčad mogla dobiti JMBG. I dok je prosvjed u glavnom gradu zemlje danas prekinut, Mostarci su pokazali domaćim političarima kako to i ne znači da mogu mirovati.

tačno.net
Autor 7.6.2013. u 14:07