TIME IS UP! Vrijeme ističe…

tačno.net
Autor 28.9.2018. u 09:46

TIME IS UP! Vrijeme ističe…

U periodu od 29. septembra do 12. oktobra bit će emitovano sedam izdanja talk show programa „Time is Up“ ili Vrijeme ističe…

Voditelji Zlatko Dizdarević, novinar, diplomata i publicista; Maja Zećo, akademska glumica i Dragan Markovina, istoričar i publicista, razgovaraju sa ljudima koji misle i čine i doprinose razumijevanju stanja bosansko -hercegovačkog društva danas, a posebno u ovom predizbornom vremenu.

Gosti su: Svetlana Cenić. Damir Ovčina, Anes Podić, Žarko Papić, Vildana Selimbegović, Edin Zubčević, Nerzuk Ćurak, Srđan Puhalo, Selma Spahić, Ines Tanović, Srećko Latal, Strajo Krsmanović, Zdravko Grebo, Drago Bojić, Tarik Hodžić, Bakir Nakaš, Slavo Kukić, Bruno Omerović.

„Vrijeme ističe sadrži šest epizoda koje će biti prikazane u sedmici prije održavanja izbora, dok će sedma, posljednja emisija prikazati najznačajnije odlomke iz svih 18 intervjua, u kombinaciji sa uredničkim tekstom i multimedijalnim sadržajem u cilju da se napravi jedan okviran zaključak i iz prethodnih šest epizoda“, objašnjavaju producenti serijala Fama Metodologije.

“Vrijeme ističe… zato kroz širu sliku želimo mapirati stanje društva u Bosni i Hercegovini u predizbornoj godini, kao i narativ kampanje koja traje dugo i koja se koristi različitim sredstvima, prijetnjama, govorom mržnje, vrijeđanjima, lažnim vijestima i političkim manipulacijama, te pretvara historiju u svakodnevicu.

Zato smo pozvali ljude koji misle i čine, ljude koji imaju kredibilitet i principe, koji mogu doprinijeti razumijevanju stvarnosti i ponuditi drugačije poglede na stvari, kako bismo pokušali prikazati kontranarativ za one koji trebaju razmisliti i glasati.

Vrijeme ističe… sad kad smo se na nenormalno adaptirali kao da je normalno i kad je neočekivano postalo očekivano, jedino nas RAZUM može spasiti – ako sagledamo na čemu smo i pred čim stojimo, te svoj glas (jedini kapital većine građana BiH) damo onima za koje smo sigurniji da će nas izvesti iz ‘trajno prošlog vremena’ i, posljedično, zastrašujuće budućnosti.”

https://www.youtube.com/watch?v=52lnLhZOoaY

tačno.net
Autor 28.9.2018. u 09:46