Treće izdanje knjige „sportskivremeplov.ba“ legendarnog Muhameda Bikića

tačno.net
Autor 26.9.2017. u 14:20

Treće izdanje knjige „sportskivremeplov.ba“ legendarnog Muhameda Bikića

foto: NAP

„Idemo dalje, aBd, u nove pobjede i svako dobro na svakom koraku, pogledu, uzdahu“, kontinuirani su FB statusi Muhameda Bikića, dugogodišnjeg bh. sportskog novinara, publiciste, autora nekoliko televizijskih emisija i knjiga. Kolega Bikić, prije svega čovjek, trenutno je urednik i voditelj emisije „As exkluziv“ na TV Alfa i završio je i treće dopunjeno izdanje svoje treće knjige „sportskivremeplov.ba“

„ Baš tako, samo u nove pobjede i projekte, bez obzira na mnoge nepravde iz dana u dan i uopće situaciju u našoj državi. Inače, više od dvije decenije sam u novinarstvu, prošao sve u printanim, elektronskim medijima, web portalima… Posebno sam ponosan na emisiju ‘Sportski vremeplov’ na Hayat TV iz koje je nastala knjiga ‘sportskivremeplov.ba’, koja je po treći put doživjela novo izdanje, a u izdanju naše eminentne IK „Buybook“. Kao što je poznato, knjiga govori o velikanima bh. sporta, sportskim djelatnicima koji su svojim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju, tako i bivšu nam zajedničku državu širom svijeta“, kaže Bikić koji je nakon završetka Pravnog fakulteta, magistrirao je na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj na Univerzitetu u Sarajevu.

“Želio sam objediniti sport, pravo, psihologija i novinarstvo, a tema magistarskog bila je “Razlika u stavovima i osobinama ličnosti reprezentativaca BiH u timskim sportovima i sportskih novinara BiH”. Imao sam veliku želju da i u BiH zaživi predmet “Sportsko pravo”. Nažalost, nije bilo razumijevanja za ovaj predmet koji postoji širom Evrope. Istina, na raznim seminarima ponekad prezentiram svoj magistarski rad i tematiku sportskog prava u BiH, ali sve je na tome ostalo. Kao u mnogim stvarima, nažalost, u našoj državi nema razumijevanja za nešto što je korisno, a na kraju i obligatorno”, pojašnjava Bikić.

I dok ne zaživi jednog dana „Sportsko pravo“ u BiH, novinar Bikić se okreće publicistici, nastavlja sa pisanjem knjige „sportskivremeplov.ba” iz koje nastaje još jedan sjajan projekat, tj. „As exkluziv“, sportska emisija prošlosti, sadašnjosti, budućnosti.

„Uskoro će i jubilarna 200. emisija. Sve je krenulo sa legendarnim Osimom i Sušićem koji je skoro iz studija otišao u Brazil. Inače, u emisiji su gostovala skoro sva najpoznatija imena bh. sporta, što nekadašnja, što sadašnja. Kao i za knjigu, tako i za emisiju stigla su brojna priznanja, a najveće priznanje je sud gledalaca, jer je i emisija jedna od gledanijih komentarisanih putem društvenih mreža i gleda se širom svijeta, kao što se i knjiga čita“, kaže Muhamed Bikić, koji je danas „Freelance journalist” sarađuje sa brojnim medijima, između ostalih i za naš Tačno.net i doslovno živi sport 24 sata, kaže Bikić.

tačno.net
Autor 26.9.2017. u 14:20