Tvrtka Sport B odustala od Zlatnog rata

SEEbiz/H
Autor 24.4.2017. u 16:52

Tvrtka Sport B odustala od Zlatnog rata

Zagrebačka tvrtka Sport B, kojoj je dodijeljena koncesija za plažu “Zlatni rat” u Bolu, priopćila je u ponedjeljak da neće sklopiti ugovor o koncesiji jer je, kako tvrdi, medijskim i političkim pritiscima te otporom lokalne zajednice dovedena u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na tom području.

“Medijski i politički pritisci u razdoblju nakon donošenja odluka o davanju koncesije, kao i neutemeljeni otpor lokalne zajednice prema našoj tvrtki, čak i prije nego je izvršen uvid u našu ponudu i koristi koje ona generira, dovode u pitanje mogućnost obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području”, navodi tvrtka Sport B u priopćenju i dodaje da nije spremna sklopiti ugovor o koncesiji ”osim ukoliko se prethodno situacija ne stabilizira”.

Skupština Splitsko-dalmatinske županije donijela je prošlog tjedna odluku da se od 1. siječnja 2018. koncesija na 15 godina za “Zlatni rat” dodijeli tvrtki Sport B d.o.o., što je izazvalo burne reakcije i prosvjede Boljana koji zahtjevaju zadržavanje plaže u rukama lokalne zajednice. Nakon toga, premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture da žurno provede upravni nadzor nad dodjelom koncesije.

Stanovnici Bola svoje su nezadovoljstvo izrazili i prosvjedom održanim u nedjelju, kada su ručnicima za plaže ispisali višemetarsku poruku – “Zauzeto”, dok su drugi dio Zlatnog rata okružili svojim tijelima.

Tvrtka Sport B, za koju su mediji objavili da nema prihoda, u priopćenju ističe da je njihova ponuda za plažu “Zlatni rat” tijekom natječaja ocijenjena najpovoljnijom i da je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, e time se daleko bolje štiti javni interes nego “neargumentiranim svojatanjem javnog dobra bez plaćanja adekvatne naknade”.

Stoga se nadaju da će u budućnosti o tako važnim pitanjima odluke donositi struka prema propisanim kriterijima, a ne “ulica i politički centri moći, bez argumenata”, stoji u priopćenju direktora tvrtke Bože Krmeka.

seebiz.eu

Tagovi:
SEEbiz/H
Autor 24.4.2017. u 16:52

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija