U kojoj državi živimo

Gradimir Gojer
Autor 10.6.2017. u 12:45

U kojoj državi živimo

Pročitao sam krajnje licemjerno saopćenje, odnosno izjavu glasnogovornika policije Hercegovačko-neretljanskog kantona, u kojem ističe da je koncert u znak podrške haškim uznicima protekao bez incidenata???

Ne znam što u vokabularu policajaca znači riječ incident, ali je na koncertu na kojemu je Marko Perković bio glavna zvijezda, bilo itekakvog incidentnog ponašanja o kojemu su mediji izvjestili gotovo usput, bez ikakve naročite težine!?!

Kako je moguće ozbiljnije ne tretirati činjenicu da ovaj, po svemu skandalozni skup u svom sadržaju ima intoniranje himne druge države???

Upitao sam se poslije sramnog skupa u Mostaru: u kojoj sam državi rođen i u kojoj državi živimo???

Iznenađujuće je da na intoniranje himne druge države niti policija, koja bi morala štiti ustavni poredak Bosne i Hercegovine, ne gleda kao na incident i grubi politički izgred organizatora koncerta?

Naravno, ne komentirajući prazne uzničke stolice niti nacionalistički dekor na tribinama, koji se vidio na fotosima, valja ipak zamjetiti da je saopćenje kako je bilo sve u redu dato iz takozvane multietničke policije…

Ne znam kako na sve ovo gleda ministar policije Federacije BiH gospodin Čampara i da li i Federalni MUP dijeli mišljenje sa svojim kantonalnim kolegama. Zapravo, pitam se da li već sad Bosna i Hercegovina ne postoji kao jedinstvena država? Da li je u Mostaru trebala da padne mrtva glava, pa da se policija svih razina umiješa u svoj posao?

Ne živim više u jedinstvenoj državi niti mogu biti siguran na svakom njenom pedlju, ako je na koncertu u Mostaru, a prema policiji  HNK bilo sve u najboljem redu.

Jadno, bijedno da bijednije biti ne može!

Gradimir Gojer
Autor 10.6.2017. u 12:45