Uhapšeno pet čelnika bivše uprave Agrokora, Todorić ima sedam dana da se vrati u Hrvatsku

tačno.net
Autor/ica 16.10.2017. u 12:38

Uhapšeno pet čelnika bivše uprave Agrokora, Todorić ima sedam dana da se vrati u Hrvatsku

foto: RSE

Policija je jutros oko šest ušla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića u Zagrebu, a uz to oko 300 policajaca akciju izvodi na više od 60 lokacija u Hrvatskoj. Do sada je uhapšeno pet osoba iz vrha bivše uprave Agrokora, a još deset osoba je pod istragom.

Uhapšeni su Ivan Crnjac, bivši član Uprave Agrokora, Tomislav Lučić, bivši član nadzornog odbora koncerna, Ljerka Puljić bivša članica Nadzornog odbora koncerna, bivša članica Uprave Agrokora Piruška Canjuga i bivši izvršni potpredsjednik koncerna Mislav Galić.

Državno tužilaštvo izvijestilo je da trenutno traju pretrage kod 15 osoba povezanih s Agrokorom, a prema pisanju hrvatskih medija na popisu su, uz Ivicu Todorića i njegovih sinova Ante i Ivana, još i bivši član Uprave Agrokora i član Nadzornog odbora Mercatora Damir Kuštrak, savjetnik u Agrokoru i bivši član Nadzornog odbora Tiska Marijan Alagušić, izvršni potpredsjednik za centralnu nabavu i usluge koncerna Hrvoje Balent, izvršni potpredsjednik Agrokora za tržišta, prodaju i logistiku Ivica Sertić.

Na DORH-ovoj listi su i Alojzije Pandžić, Sanja Hrstić te Olivio Discordia, a oni javljaju kako je u toku kriminalističko istraživanje zbog sumnje počinjenja kaznenih djela protiv privrede i krivotvorenja.

Ivica Todorić na svom blogu kaže kako institucije neće pronaći kaznena djela, te za sve krivi pritisak politike i medijski linč. Kaže kako sprema odbranu i tužbe. Prema navodima iz policije, ne tretira se kao da je u bijegu, a daje mu se rok od sedam dana da se vrati u Hrvatsku, prenosi 24sata.hr.

Njegov sin Ante Todorić je u Londonu, ali odazvat će se pravosudnim tijelima ako dobije poziv, rekao je njegov advokat.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 16.10.2017. u 12:38