Uhićeni muškarci koji su napali novinarku, rekli da su Kujundžićevi rođaci

tačno.net
Autor/ica 24.1.2020. u 10:40

Izdvajamo

  • -Predsjedniče Vlade gospodine Plenkoviću, vidite li sada neke probleme s novinarima i medijima? Obzirom da ih mi vidimo već davno, a vi tvrdite da oni ne postoje. Sve ovo se događa u zemlji koja predsjeda Europskom unijom. Jedino ne znam je li to govori sve o toj zemlji, ili o Europskoj uniji – zaključio je Zovko.

Povezani članci

Uhićeni muškarci koji su napali novinarku, rekli da su Kujundžićevi rođaci

Foto: Andrea Topić/ Slobodna Dalmacija 

Novinarka Slobodne Dalmacije Andrea Topić napadnuta je kod Imotskog dok je snimala tamošnju kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Nakon što je, kako piše danas za Slobodnu Dalmaciju, parkirala i s ceste snimala kuću, prišao joj je muškarac. Riječ je o, kako sama novinarka kaže, ministrovom bliskom rođaku kojeg poznaje od ranije. Kasnije su prišla još tri muškarca, a novinarka je sve prepričala.

Naposljetku se zatvorila u auto i zvala urednika koji je zvao policiju. Muškarci koji su joj okružili automobil rekli su da su rođaci ministra Kujundžića. Policiji su rekli da su joj samo željeli pomoći.

Jutros se o svemu oglasila policija, kažu da su četiri muškarca uhićena.

“Jučer oko 11 sati u Ivanbegovini četiri muškarca su verbalno napala žensku osobu, a nakon toga okružile osobno vozilo u koje je ušla kako bi se od njih sklonila. Dok se osoba nalazila u vozilu, pokušavajući krenuti vozilom s mjesta događaja, muškarci su joj zapriječili odlazak i tom prilikom oštetili vozilo.

Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izišli na teren, uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega će danas protiv njih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari”, objavila je policija a prenosi Index.hr (R.I.)

Kujundžićeva kuća u Ivanbegovini – foto Andrea Topić

HND napad na novinarku ‘Slobodne‘ nazvao odvratnim, imaju i pitanje za premijera

– Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje ovaj odvratni napad na novinarsku Slobodne Dalmacije Andreu Topić. U državi je stvoreno ozračje da su novinari krivi za sve, i ovaj napad je posljedica takvog razmišljanja – izjavio je u petak ujutro predsjednik HND-a Hrvoje Zovko komentirajući skandalozno ponašanje skupina muškaraca koji su u Ivanbegovini kod Imotskog – rodnom mjestu ministra zdravstva Milana Kujundžića – napali našu novinarku dok je obavljala svoj profesionalni zadatak.

Na javnoj površini, ne krećući se po ničijem privatnom posjedu.

– HND daje punu podršku našoj članici i kolegici Andrei Topić. Stojimo joj na raspolaganju za svaku vrstu pomoći koju joj možemo pružiti, a od nadležnih institucija očekujemo da u najhitnijem roku reagiraju na ovaj napad – poručuje Zovko.

On je jedno važno pitanje uputio i hrvatskom premijeru.

-Predsjedniče Vlade gospodine Plenkoviću, vidite li sada neke probleme s novinarima i medijima? Obzirom da ih mi vidimo već davno, a vi tvrdite da oni ne postoje. Sve ovo se događa u zemlji koja predsjeda Europskom unijom. Jedino ne znam je li to govori sve o toj zemlji, ili o Europskoj uniji – zaključio je Zovko.

tačno.net
Autor/ica 24.1.2020. u 10:40