Uloga evroatlantskih integracija u osiguranju ekonomskog razvoja i političke stabilnosti u jugoistočnoj Evropi

IFIMES
Autor 2.5.2018. u 17:47

Uloga evroatlantskih integracija u osiguranju ekonomskog razvoja i političke stabilnosti u jugoistočnoj Evropi

Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) u okviru ciklusa predavanja »Zapadni Balkan i EU« organizira predavanje prof. dr. Hristijana Mickoskogpredsjednika VMRO-DPMNE  naslovomUloga evroatlantskih integracija u osiguranju ekonomskog razvoja i političke stabilnosti u jugoistočnoj Evropi koje će se održati u četvrtak, 10. maja 2018, u 16.00 sati,u hotelu »Lev«, 13. sprat, dvorana »Grad«, Vošnjakova 1, Ljubljana.

Prof. dr. sc. Hristijan Mickoski je od decembra 2017.godine predsjednik konzervativne VMRO-DPMNE, članice Evropske narodne stranke (EPP). Vanredni je profesor na Mašinskom fakultetu na Univerzitetu „Sveti Kiril i Metodij“ u Skopju. Bio je i generalni sekretar VMRO-DPMNE i generalni direktor vodeće makedonske energetske korporacije ELEM a.d., Skopje.

Jedan je od najprepoznatljivijih i perspektivnih konzervativnih političara u regionu mlađe generacije.

Njegova nastojanja usmjerena su ka članstvu Republike Makedonije u EU i NATO te uspostavljanju VMRO-DPMNE kao snažne konzervativne stranke na makedonskoj političkoj sceni.

Na predavanju će dr. Mickoski govoriti o aktualnim događajima u Makedoniji u vrijeme rješavanja spora oko imena između Makedonije i Grčke, jasnoj preporuci Evropskog vijeća o određivanju datuma početka pregovora sa EU i budućnosti te države, koja je vezana na regionalnu i susjedsku saradnju te članstvo u NATO-u i EU.

Predavanje će biti na engleskom jeziku, poslije predavanje slijedi razgovor, kojeg će voditi doc. dr. sci. Zijad Bećirović i Bakhatyar Aljaf.

Prenos uživo LIVESTREAM na linkuhttp://www.ifimes.org/en/livestream

Tagovi:
IFIMES
Autor 2.5.2018. u 17:47

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija