Upućena pomoć ugoženim

Autor 9.12.2010. u 14:55

Upućena pomoć ugoženim

Operativni tim Vlade uputio je danas opštini Berane traženi novac za hranu građanima u poplavljenim područjima, posebno u kolektivnim smješajima, a pomoć je obezbijeđena i ostalim ugroženim opštinama.

»Opštini Plav opredijeljena je pomoć od 400 ćebadi, 100 podmetača, 50 vreća za spavanje i dva agregata. Opštini Cetinje opredijeljena su sredstva za nabavku goriva, a u Virpazaru je podijeljeno gorivo za agregate i pumpe«, kaže se u saopštenju Vlade.

Opštini Berane je poslato i 400 ćebadi, 100 podmetača i 50 vreća za spavanje.

»Situacija na poplavama ugroženim teritorijama donekle se normalizuje. Vodostaji svih vodotoka su u opadanju. Povećava se broj domaćinstava kojima je obezbijeđeno napajanje električnom energijom«, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je neophodno da građani prethodno obavijeste opštinske krizne štabove kako bi komunalne, a potom ekipe Instituta za javno zdravlje i Veterinarske uprave uradile neophodnu sanitarnu inspekciju.

»Direkcija za puteve, uz pomoć inženjerijske jedinice Vojske, osposobila je za saobraćaj put Bijelo Polje – Berane u mjestu Skakavac. U Plavu, gdje je stigla mehanizacija i inžinjerijska jedinica vojske, počeli su pripremni radovi na postavljanju dva manja mosta i jednom u opštini Andrijevica, u selu Kuti«, navedeno je iz Vlade.

Oni su saopštili da je od juče je otvoren za saobraćaj magistralni put Podgorica-Nikšic, koji je bio u prekidu u mjestu Straševina, kod tunela Budoš. Na putnom pravcu Podgorica-Bar, preko Bistrice, saobraća se jednom trakom.

Na sastanku Tima je zaključeno da se tražena pomoć, na zahtjeve kriznih štabova opština, obezbjeđuje u najkraćem mogućem roku, zavisno od uslova na terenu. Na sve urgentne zahtjeve opštinskih krizniih štabova, Operativni tim će odmah reagovati.

»Medicinske ekipe su na terenu i kontinuirano kontrolišu higijensko-epidemiološku situaciju i upozoravaju na rizike u cilju održavanja stanja stabilnim. Veterinarska služba je na terenu i, osim neophodnog tretmana stočnog fonda, obezbjeđuje stručnu kontrolu i koordinira raspodjelu stočne hrane«, kaže se u saopštenju.

RTCG

Tagovi:
Autor 9.12.2010. u 14:55

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija