“Uvod u waldorfsku pedagogiju” , promocija drugog, dopunjenog izdanja

Kristina Ljevak
Autor/ica 15.10.2017. u 11:13

“Uvod u waldorfsku pedagogiju” , promocija drugog, dopunjenog izdanja

U srijedu 18. oktobra u Ars Aeviu — Dom mladih održaće se, sa početkom u 18.30 sati, predstavljanje nove Buybookove knjige iz edicije Antropozofija.

Ovo drugo, prošireno izdanje knjige dr Rudolfa Steinera, “Uvod u waldorfsku pedagogiju” sada se sastoji i od devet eseja svjetski priznatih pedagoga, pedijatara i informatičkih stručnjaka o kompjuterima, internetu, binarnom kodu, Facebooku… sa naglaskom kako ove najnovije tehnologije djeluju pa psiho-fizički razvitak djece i omladine.

Waldorfska pedagogija jeste najpotpuniji danas u svijetu vaspitno-obrazovni sistem koji je godine 1919. inicirao Rudolf Steiner u okvirima svoje antropozofski orijentisane duhovne nauke. U BiH je waldorfska pedagogija postala poznata krajem 1980-ih i početkom 1990-ih preko javnih antropozofskih predavanja koja su održavana u Domu mladih sve do početka 1992.
U Sarajevu od 2000. godine radi prvi waldorfski dječiji vrtić (na Vracama), ikada ustanovljen u BiH, a od nedavno još jedan vrtić na Stupu. Pored toga, u gradu postoje još dva vaspitno-obrazovna udruženja koja promovišu waldorfsku pedagogiju.

O knjizi, te o waldorfskoj pedagogiji, govoriće Slobodan Žalica, urednik edicije Antropozofija u izdavačkoj kući Buybook.

Kristina Ljevak
Autor/ica 15.10.2017. u 11:13