Vanessa Glodjo kao Joconda

Autor 17.10.2011. u 19:48

Vanessa Glodjo kao Joconda

Francuski redatelj François Lunel, upravo je promovirao novi dugometražni film u kojem glavnu ulogu tumači njegova supruga, sarajevska umjetnica Vanessa Glodjo, što je glumila u mnoštvu poznatih ostvarenja:”His name is Denny”, Roberta Altmana,”Život je čudo”, Emira Kusturice, “Grbavica” i “Na Putu”, Jasmile Žbanić, ili “Go West” Ahmeda Imamovića.

 

Glodjo et Raboukine

Glumica rođena 1974. u Sarajevu, završila je zagrebačku Akademiju Dramskih umjetnosti. Nakon “Mirnih dana u Sarajevu” i “Neočekivane šetnje” uloga Lise u suprugovom novom filmu “Pojavljivanje Joconde”/Apparition de la Joconde/ je njihova treća, profesionalna suradnja.

U priči o scenaristi koji nakon bračne krize dolazi u Pariz, gdje u luksuznom hotelu “GeorgeV”, nastoji napisati scenario za prijateljev projekt pa ga posjećuje nesvakidašnja, mlada žena koja tvrdi da je tek izašla iz čuvenog djela još poznatijeg Leonarda da Vinčija, što ga uspijeva i zainteresirati, glume poznati galski glumci Serge Riaboukine, Grégoire Collin, Julie Gayet, Stefano Cassetti, Charlotte Marquardt i Dominique Besnehard. Romanticna komedija plijeni ležernošću ali i kompliciranom porukom,  znalačkim snimanjem i ljepotom slika.

Apparition de la Joconde

 

Tagovi:
Autor 17.10.2011. u 19:48