Vidi, gari, ne može: Naprednjačka vlast stoji iza pretnji mladim aktivistima

tačno.net
Autor 15.3.2021. u 11:26

Vidi, gari, ne može: Naprednjačka vlast stoji iza pretnji mladim aktivistima

Inicijativa “Vidi, gari, ne može!”, koja okuplja javne ličnosti, nevladine organizacije i opozicione političke stranke, najoštrije osuđuje grafite mržnje i pretnje upućene mladim političkim aktivistima Brajanu Brkoviću, Dejanu Bagariću i drugima koji se hrabro bore protiv surovog, anticivilizacijskog i visokorumpiranog režima Aleksandra Vučića i njegovih lokalnih slugu.

Očigledno da je cilj ovih pretnji i poruka mržnje da zaplaši aktiviste, ali smo sigurni da će one postići kontraefekat i da će ove hrabre, mlade ljude samo ojačati u uverenju da rade pravu stvar i da se nalaze na pravoj strani istorije, pokušavajući za svoju generaciju i generacije koje dolaze da stvore društvo iz kojeg neće bežati najbolji zgađeni vladavinom najgorih.

Sigurni smo jer su neki od ovih aktivista i ranije bili pod veoma ozbiljnim pritiscima, pa čak i fizički napadani, ali nisu ni na trenutak poklekli.

Zahtevamo od nadležnih organa da otkriju ko su autori grafita, ali smo na žalost sigurni da oni neće biti otkriveni, iz prostog razloga što je sasvim izvesno da vlast, odnosno delovi vlasti stoje iza njih.

Pozivamo građane Novog Sada, ali i cele Vojvodine i Srbije, da iskažu solidarnost sa mladim aktivistima i razumeju zašto je važno dići glas protiv režima koji sistematski razara državu i pokušava da uništi živote svima onima koji se protiv toga bore.

Grafiti koji sadrže pretnje upućene mladim političkim aktivistima pojavili su se na zidu igrališta na Bulevaru patrijarha Pavla u Novom Sadu

tačno.net
Autor 15.3.2021. u 11:26