Vidi, gari, ne može!: Pokažimo solidarnost sa aktivistom Brajanom Brkovićem

tačno.net
Autor 15.9.2021. u 12:42

Vidi, gari, ne može!: Pokažimo solidarnost sa aktivistom Brajanom Brkovićem

Inicijativa “Vidi, gari, ne može!” poziva Novosađane da iskažu solidarnost sa političkim aktivistom, članom Stranke slobode i pravde Brajanom Brkovićem, koji je izložen kampanji stravičnih pretnji i uvreda na društvenim mrežama, kao i napadima u režimskim medijima.

Pretnje i uvrede su započele nakon što je Brković na jednoj od bezbroj u bojama zastave Srbije prekrečenih javnih površina na Limanu ispisao imena velikih afera naprednjačke vlasti, poput Krušika i Jovanjice, čime je poručio da se – sada, ali i po pravilu – iza naglašenog iskazivanja pseudopatriotizma uvek krije pljačka i korupcija astronomskih razmera.

Dramatična količina mržnje, uključujući i pretnje smrću, kojima je Brković izložen, rečito govori u to u šta se naše društvo pretvorilo nakon skoro decenije vladavine Srpske napredne stranke – u društvo nasilja, agresije i antagonizama svih vrsta.

Podsećamo da mnoge od pretnji koje je Brković primio predstavljaju krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena zatvorska kazna.

tačno.net
Autor 15.9.2021. u 12:42