Više od 15.000 nastavnika u Zagrebu traži bolje obrazovanje

Dž. L.
Autor 25.11.2019. u 14:16

Više od 15.000 nastavnika u Zagrebu traži bolje obrazovanje

foto srednja.hr

Prema pisanju hrvatskih medija, u 11 sati povorka je krenula Gundulićevom ulicom te je u 12 sati stigla do Trga bana Jelačića kada su zvanično počeli protesti i obraćanja govornika.

Predstavnici sindikata hrvatskih učitelja i njihovo porodice pristigli su u Zagreb sa oko 200 autobusa iz cijele Hrvatske. Njih više od 15.000 poručuju da Hrvatska mora bolje, piše Index.hr.

Današnji protesti uslijedili su nakon štrajka i neuspješnih dogovora između sindikalista i Vlada. Prosvjetni radnici žele veće plaće, žele iskorijeniti politiku iz obrazovanja te u konačnici bore se za reformu obrazovnog sistema.

Navodno je oko 95 posto članova sindikata odbilo Vladinu ponudu o povećanju koeficijenata plaća za samo dva posto, i to tek u drugoj polovini iduće godine.

“Andrej, nismo te tako učili. Tvoja 16. gimnazija”, poruka je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, Andreju Plenkoviću s velikog transparenta istaknutog na Trgu bana Jelačića.

Nastavnici poručuju kako ne odustaju te kako će, ako treba, srušiti i Vladu Hrvatske za bolje obrazovanje.

Plenković je poručio u petak, nakon sastanka sa sindikatima, obećao kako će učiniti sve da se postigne dogovor i zaustavi štrajk nastavnika, ali i poručio kako dio odgovornosti snosi resorna ministrica.

“Ponudili smo takvo rješenje da bi škole trebale početi raditi iduće sedmice i da se ne dopusti da učitelji i nastavnici budu instrument političkog obračuna s Vladom”, izjavio je Plenković.

klix.ba

Dž. L.
Autor 25.11.2019. u 14:16