Vječiti derbi: Narušeni odnosi i bojkot navijača Sarajeva

tačno.net
Autor 14.4.2017. u 09:18

Vječiti derbi: Narušeni odnosi i bojkot navijača Sarajeva

U subotu će se sa početkom u 19:30 na stadionu Grbavica u okviru 4. kola Lige za prvaka BiH igrati derbi vječitih sarajevskih rivala – FK Željezničar i FK Sarajevo.

Iako je dosadašnja praksa bila da se uoči gradskog derbija održava zajednička konferencija za medije na kojoj, po običaju, prisustvuju igrači, treneri i predstavnici klubova, ovaj put to neće biti slučaj.

Ovu sedmicu obilježio je ‘rat saopćenjima’ na relaciji Zvornička 27 – Maršala Tita 38b, a povod je bio broj ulaznica predviđen za navijače bordo kluba.

Podsjetimo, FK Sarajevo je za svoje navijače zahtjevao 1.500 ulaznica, ali su iz tabora Željezničara ponudili maksimalnih 1.090 navodeći da MUP KS postavlja određene uslove. Informaciju ko određuje broj ulaznica za gostujuće navijače saopćila je i sarajevska policija – kazavši da organizator, u ovom slučaju FK Željezničar određuje broj karata za domaće, kao i za navijače gostujućeg kluba.

Da su se poremetili odnosi gradskih rivala svjedoči i najava za održavanje pres konferencija. Tako će konferencija za pripadnike sedme sile u organizaciji Željezničara u 12 sati biti održana u plavom salonu na stadionu Grbavica.

Nekoliko sati kasnije, u 16:30h, šef stručnog štaba FK Sarajevo Mehmed Janjoš i golman Bojan Pavlović bit će dostupni medijima za razgovor na terenu Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Gradski derbi će proći bez navijača FK Sarajevo koji su izrevoltirani potezima FK Željezničar te određenim uslovima koji su postavljeni (kupovina ulaznice samo uz ličnu kartu) odlučili bojkotovati sutrašnju utakmicu.

Oni će podršku igračima pružiti danas na posljednjem treningu pred derbi koji počinje u 17 sati na Koševu.

ba.n1info.com

tačno.net
Autor 14.4.2017. u 09:18

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija