Vojvođanske NVO pozivaju na protest protiv represije nad aktivistima OSA-e

tačno.net
Autor 9.3.2022. u 08:43

Vojvođanske NVO pozivaju na protest protiv represije nad aktivistima OSA-e

foto: vasastajic.org

Vojvođanske nevladine organizacije pozivaju građanke i građane da se priključe protestu protiv političke represije nad aktivistima Omladinske studentske akcije, koji će se održati u Novom Sadu, u sredu 9. marta, ispred prostorija Srpske napredne stranke u Ilije Ognjanovića 7, sa početkom u 17.30 h.

“Ovaj skup su inicirali organizacije i pojedinci iz Novog Sada, okupljeni oko fronta koji se bori protiv skarednog Generalnog urbanističkog plana, koji želi da uzme dušu i telo našem gradu.

Zbog toga što su se oštro suprotstavili štetočinskom GUP-u, i izveli politički performans na javnoj sednici gradske Komisije za planove i propise, želeći da skrenu pažnju javnosti na razaranje Novog Sada – aktivisti OSA-e Brajan Brković, Srđan Đurić i Mladen Cvijetić danas su uhapšeni i ceo dan saslušavani u gradskom MUP-u i opštinskom tužilaštvu.

Ovi aktivisti dugo se već nalaze na meti grozomorne kampanje iza koje stoji Srpska napredna stranka, njeni sateliti, nasilnici i mediji.

Okupimo se da pokažemo solidarnost sa našim mladim sugrađanima koji se, na njima svojstven, mladalački način, bore protiv terorizma vlasti, enormne korupcije i kriminala, uništavanja institucija, gaženja zakona i ustava, izborne krađe i brojnih drugih devijacija naprednjačkog režima”, stoji u saopštenju za javnost koji potpisuju:

Vojvođanski kulturni klub Vasa Stajić
Vojvođanska politikološka asocijacija
Savez antifašista Vojvodine
Most solidarnosti
Centar za interkulturnu komunikaciju
Građanska akcija Pančevo
Zelena mreža Vojvodine

tačno.net
Autor 9.3.2022. u 08:43