“Vrijeme ističe…” epizoda #1

tačno.net
Autor 30.9.2018. u 15:05

“Vrijeme ističe…” epizoda #1

Vrijeme ističe… zato kroz širu sliku želimo mapirati stanje društva u Bosni i Hercegovini u predizbornoj godini, kao i narativ kampanje koja traje dugo i koja se koristi različitim sredstvima, prijetnjama, govorom mržnje, vrijeđanjima, lažnim vijestima i političkim manipulacijama, te pretvara historiju u svakodnevicu.

Zato smo pozvali ljude koji misle i čine, ljude koji imaju kredibilitet i principe, koji mogu doprinijeti razumijevanju stvarnosti i ponuditi drugačije poglede na stvari, kako bismo pokušali prikazati kontranarativ za one koji trebaju razmisliti i glasati.

Vrijeme ističe…  sad kad smo se na nenormalno adaptirali kao da je normalno i kad je neočekivano postalo očekivano, jedino nas RAZUM može spasiti – ako sagledamo na čemu smo i pred čim stojimo, te svoj glas (jedini kapital većine građana BiH) damo onima za koje smo sigurniji da će nas izvesti iz ‘trajno prošlog vremena’ i, posljedično, zastrašujuće budućnosti.

EPIZODA #1 “Time is Up! Vrijeme ističe…” multimedijalni talk-show

Voditelji Zlatko Dizdarević, novinar, diplomata i publicista; Maja Zećo, akademska glumica i Dragan Markovina, historičar i publicista, razgovaraju sa ljudima koji misle i čine i doprinose razumijevanju stanja bosanskohercegovačkog društva danas, a posebno u ovom predizbornom vremenu.

Gosti su: SVETLANA CENIĆ, ekonomistica, direktorica projekta Regionalnog poslovnog kluba Biznis plus u razgovoru sa Zlatkom Dizdarevićem. ANES PODIĆ, Eko akcija u razgovoru sa Majom Zećo. DAMIR OVČINA, pisac u razgovoru sa Draganom Markovinom.

VIDEO 1:

tačno.net
Autor 30.9.2018. u 15:05