Za početak “Presuda…” i “Bajkovnica”

tačno.net
Autor 5.1.2018. u 11:23

Za početak “Presuda…” i “Bajkovnica”

U Mostarskom teatru mladih već sutra u subotu 6. januara počinju aktivnosti u ovoj godini.

Naime, na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 19,30 sati biće izvedena 40 – ta repriza predstave “Presuda: Tiha likvidacija”. Predstava je autorski projekat Seada Đulića i autentično je dokumentarno svjedočanstvo o borbi ovog teatra za svoju opstojnost i očuvanje identiteta i umjetničke nezavisnosti. Istovremeno je to otvorena priča o ljubavi i mržnji, o dobru i zlu, o ratu i miru, zapravo iskrena priča o nama samima u periodu posljednjih 50 godina.

Nakon ove izvedbe u ponedjeljak 8. januara u Osnovnoj školi “Mujaga Komadina” počinje petodnevni 11. Sajam dječije kreativnosti “Bajkovnica”. Od ponedjeljka do petka djeca osnovnoškolskog uzrasta u četverosatnom kreativnom druženju svaki dan će na bazi jedne mamac predstave Mostarskog teatra mladih otvoriti jedno pitanje, temu, problem i onda kroz igru razvijajući svoje kreativne sposobnosti istraživati ponuđenu temu, pitanje, problem…

Cilj “Bajkovnice”, koju zajedno organiziraju Centar za dramski odgoj i Mostarski teatar mladih je djeci u vrijeme zimskog raspusta ponuditi kreativno druženje i popuniti njihovo slobodno vrijeme na koristan način. Predstave koje će biti ponuđene za otvaranje tema su: “Maske”, “Maslinova grana”, “Hoću letjeti”, “Nijemi krik” i “Moja muka”.

tačno.net
Autor 5.1.2018. u 11:23

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija