ZAGREBAČKI RUJANFEST PROTJERAN IZ ZAGREBA

Autor 23.8.2012. u 21:31

ZAGREBAČKI RUJANFEST PROTJERAN IZ ZAGREBA

Samo 20 dana prije manifestacije gradonačelnik Bandić odbio dati suglasnost za održavanje Rujanfesta na njegovoj tradicionalnoj lokaciji – Bundeku ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu.

 

Zagreb, 23. kolovoza 2012. – Popularni zagrebački festival Rujanfest prisiljen je preseliti se na novu lokaciju, na zapadni ulaz u Zagreb – površinu u blizini trgovačkog centra Westgate. Rezultat je to iznenadnog obrata i bezizlazne situacije u kojoj su se našli organizatori, nakon što im je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, svega 20 dana prije početka festivala odbio dati suglasnost za održavanje festivala na njegovoj tradicionalnoj lokaciji – jezeru Bundek, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu. 

Tako se za jednu od najposjećenijih manifestacija u državi i velik događaj za građane Zagreba i okolice, iako organizatori Zagrebačkom holdingu uplaćuju 300.000,00 kuna Zagrebačkom holdingu za lokaciju te plaćaju sve troškove od šatora i izvođača, u kratkom roku i posve iznenada morala pronaći nova adresa, pa zagrebački festival seli nadomak susjednom gradu, Zaprešiću. 

“Ispričavamo se svim zainteresiranim posjetiteljima te želimo istaknuti kako smo bili spremni i još smo uvijek spremni omogućiti besplatan ulaz građanima, ukoliko gradonačelnik promijeni stav te omogući da se ovaj sad već tradicionalni zagrebački festival ipak održi u Zagrebu.“ – izjavila je organizatorica Rujanfesta Anita Tuček. 

Za ovogodišnje izdanje Rujanfesta osmišljen je dosad najbolji program, a organizatori su osigurali 100 autobusa koji će posjetitelje besplatno voziti na novu lokaciju festivala te građane pozivaju u veliki „Grad dobre zabave„ na zapadnom ulazu u Zagreb.

 

www.rujanfest.com

Tagovi:
Autor 23.8.2012. u 21:31