Zašto Izetbegović nije optužen sa Zukićem, Kukićem i Sarajlićem?

tačno.net
Autor 23.4.2017. u 12:16

Zašto Izetbegović nije optužen sa Zukićem, Kukićem i Sarajlićem?

foto: I. Kralj

Građanski savez (GS) traži ovim putem od Predsjedništva BiH, Tužilaštva KS, Ministarstva za boračka pitanja FBiH i Elektroprivrede da se očituju o navodima o umješanosti još najmanje dva visoka zvaničnika SDA u nezakonito zapošljavanje u javna preduzeća koji su jučer objavljeni na portalu Žurnal.info. Naime, Žurnal je objavio da postoje dokazi da su nezakonito zapošljavanje naređivali i drugi visoki zvaničnici te stranke uključujući i samog predsjednika Bakira Izetbegovića.

U interesu javnosti u BiH je da se o ovim navodima odmah očituju i SDA i Tužilaštvo KS koje već traži kaznu za četvoricu visokih zvaničnika te stranke za nezakonito zapošljavanje u sklopu slučaja “Bosna”.

Ukoliko su istiniti navodi Žurnala, onda se nameće pitanje zašto Tužilaštvo KS nije u sklopu istog slučaja obuhvatilo sve visoke zvaničnike koji se dovode u vezu sa nezakonitim zapošljavanjem?

Stav GS je da SDA predstavlja prepreku ozdravljenju našeg društva i da bez skidanja s vlasti SDA, i njenih nacionalističkih partnera, BiH ne može krenuti naprijed. Slučaj “Bosna” je najkrupniji u nizu dokaza da SDA nije politička stranka onoliko koliko je kriminalna hobotnica u kojoj nema mjesta za poštene građane. Najdraži partneri SDA, HDZ i SNSD su takodjer kriminalne hobotnice, međutim razlika je u tome što su te dvije organizacije predane da i pored kriminala raskomadaju BiH. SDA osim kriminala nema drugih jasnih ciljeva i zbog toga je najopasnija za opstanak BiH jer kriminal te stranke direktno ugrožava fizički opstanak onih koji bez BiH ne mogu preživjeti.

Tražimo od Predsjedništva BiH, odnosno kabineta Bakira Izetbegovića da se vrlo jasno ogradi ili da prihvati odgovornost za nezakonito zapošljavanje, odnosno krivično djelo trgovine uticajem u slučaju zapošljavanja u Elektroprivredu BiH. Jučerašnje saopštenje iz Izetbegovićevog kabineta ne odgovara na suštinu navoda iznesenih o umiješanosti Izetbegovića i Zvizdića u slučaj nezakonitog zapošljavanja i SDA domaćoj javnosti duguje sve činjenice iz ovog slučaja.

tačno.net
Autor 23.4.2017. u 12:16