Zenički rudari: Bit ćemo u štrajku dok se ne ispune svi zahtjevi

tačno.net
Autor 11.2.2021. u 09:07

Zenički rudari: Bit ćemo u štrajku dok se ne ispune svi zahtjevi

foto: Ilustracija

Istakli su da će nastaviti štrajk glađu sve do ispunjenja njihovih zahtjeva odnosno do deblokade računa i penzionisanja 36 kolega, koji su tokom prošle godine dobili rješenja za penzionisanje, ali zbog neuplaćivanja doprinosa ne mogu ostvariti svoja prava.

Kako su poručili, neće ovog puta pristati samo na jednodnevnu deblokadu računa da bi njima i kolegama iz Breze bile isplaćene plate.

“Od prijedloga koji je bio prošli mjesec nema ništa. Opet će za 15 dana ponovo ovdje biti sakupljanje. Mi tražimo da se problem riješi za sva vremena”, rekao je v.d. predsjednika sindikata rudnika Izudin Spahijaj.

Nada se da će im tokom dana neko ponuditi razgovor i rješenje situacije, pogotovo što je za sutra u rudnicima Zenica i Breza najavljen početak generalnog štrajka, a u ostalih pet rudnika iz koncerna jednosatni štrajk upozorenja koji će početi u 7 sati.

“Nadamo se da će doći neko da pregovara. Naši su zahtjevi poznati svima, evo već mjesec dana o tome se priča. Ovaj je problem gorući za rudnike, ne samo za Rudnik Zenica”, napomenuo je Spahijaj.

klix.ba

tačno.net
Autor 11.2.2021. u 09:07