Zoran Pusić: Puhovski je na suprotnom dijelu spektra od nečasnih pojava i ništarija

Zoran Pusić
Autor 7.10.2020. u 11:10

Zoran Pusić: Puhovski je na suprotnom dijelu spektra od nečasnih pojava i ništarija

Puhovski je nesumnjivo čovjek izrazite osobnosti i svojim stavovima, a koji puta i znanjem, iritirao je mnoge. Ali na hrvatskoj sceni on je na suprotnom dijelu spektra od nečasnih pojava i ništarija

Predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava Zoran Pusić reagirao je na istup hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o političkom analitičaru Žarku Puhovskom. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.

“Predsjednik Zoran Milanović već desetak dana uveseljava, ali i zabrinjava hrvatsku javnost egzaltiranim reakcijama koje se svode, uglavnom, na argumente ad hominem protiv svih onih koji iznesu bilo kakvu kritiku njegovog odlaska u klub uhapšenog direktora JANAFa, odnosno kritiku njegovih, Predsjednikovih, egzaltirani reakcija. Pri tome Predsjednik nije ni jednom govorio o meritumu tih kritika. Umjesto toga kritičare njegovih postupaka i izjava nazivao je „samodopadnim narikačama, ženama koje su bile nesposobne odvjetnice ili su radile u banci na štetu štediša“, glavni krimen braniteljice za ravnopravnost spolova bio je da on Milanović, ne zna njeno ime, članovi GONGa su zbog izrečene kritike postali “kruhoborci za tuđi kruh“, a Tomislav Tomašević usudio se kritizirati izjave Predsjednika, a da u Saboru ne nosi kravatu“.

U ponedjeljak je Predsjednik, izazvan komentarima njegovih reakcija od strane Žarka Puhovskog na RTLu, nazvao Puhovskog „ništarijom i jednog od najnečasnijih pojava na hrvatskom javnoj sceni“. Kao argument Predsjednik navodi činjenicu da je Žarko Puhovski svjedočio prije 48 godina u sudskom procesu studentskim vođama Maspoka.

Ž. Puhovski djeluje na političkoj sceni Jugoslavije, a zatim RH gotovo 60 godina. To djelovanje bilo je, bez obzira slagao se netko s njim ili ne s nekim od njegovih izjava, uglavnom „uz dlaku“ tekućim vlastima.

Konačno i na samom suđenju, na koje je sud pozvao 14 svjedoka, studenata koji su bili politički protivnici studentskih vođa Maspoka, svjedočenje Ž. Puhovskog je bilo takvo da je jedan od optuženih, Dražen Budiša, glasno komentirao: “Zašto on ne sjedi s nama kao optuženi“.

Puhovski je nesumnjivo čovjek izrazite osobnosti i svojim stavovima, a koji puta i znanjem, iritirao je mnoge. Ali na hrvatskoj sceni on je na suprotnom dijelu spektra od nečasnih pojava i ništarija”, stoji u izjavi Zorana Pusića.

Zoran Pusić
Autor 7.10.2020. u 11:10