U knjižari Zenit

Novosadska promocija knjige “Smeh pod vešalima” novinara i dramskog pisca Radeta Radovanovića 17. marta

tačno.net
Autor 12.3.2022. u 09:03

Novosadska promocija knjige “Smeh pod vešalima” novinara i dramskog pisca Radeta Radovanovića 17. marta

Vojvođanski kulturni klub “Vasa Stajić” i izdavačka kuća “Most Art Jugoslavija” pozivaju sve zainteresovane na novosadsku promociju knjige “Smeh pod vešalima” novinara i dramskog pisca Radeta Radovanovića.

Promocija knjige će se održati u četvrtak 17. marta u knjižari “Zenit” (Njegoševa 24, Novi Sad), sa početkom u 19 časova.

O knjizi će govoriti: Vesna Rakić-Vodinelić, pravna ekspertkinja, Duško Radosavljević, politikolog, Dragoljub Draža Petrović, glavni urednik “Danasa”, Boris Varga, publicista i Rade Radovanović, autor knjige. Moderator promocije je Nedim Sejdinović, novinar “Vremena”.

Iz VKK “Vasa Stajić” ističu da je knjiga “Smeh pod vešalima” hrabra i važna knjiga jednog izuzetnog novinara, u kojoj se otvoreno progovara o jezivim ratnim zločinima počinjenim na Kosovu tokom devedesetih, odnosu srpske elite prema Albancima, političkim dešavanjima u Beogradu za vreme NATO bombardovanja, ulozi međunarodne zajednice u političkim procesima u poznim miloševićevskim vremenima, ali i o intimnim autobiografskim detaljima, svakodnevnom životu u senci političkih i ratnih turbulencija.

“Odista nije fraza: ovaj gemišt žanrova – majstorski napisan – prosto se proguta odjednom. Obavezna literatura!”

O autoru:

Rade Radovanović je novinar i dramski pisac. Autor je više od hiljadu radijskih i televizijskih emisija. Kao novinar i urednik radio je u Radio Beogradu, Radio Slobodnoj Evropi, TV 5, TV Avali… Bio je dopisnik i kolumnista WDR Koln, DW, NRTV Studio 99, Al Jazeera… Jedan je od osnivača i urednika lista “Danas”. Autor je drama: “Original falsifikata”, “Leptirov san”, “Kosovski tribali”, “Mit o pobedi” i scenarija za film “Original falsifikata”. Antinacionalista, antifašista, borac protiv totalitarizma.

tačno.net
Autor 12.3.2022. u 09:03