Državna tajnica Zdravka Bušić, iako ustaška teroristkinja, omiljena kod Rusa i Srba

 Željko Peratović
Autor/ica 6.4.2019. u 12:16

Državna tajnica Zdravka Bušić, iako ustaška teroristkinja, omiljena kod Rusa i Srba

Bivša tajnica Franje Tuđmana, inače porijeklom iz Hercegovine kao i Stanko Čolak, pripadala je američkom krugu hrvatskih terorista koje se najviše povezivalo upravo sa službom kojoj je Čolak i danas neformalno na čelu.

Piše: Željko Peratović

Jučer sam na engleskoj inačici ovoga site objavio dvije teorističke fotografije državne tajnice u MVP-u, Zdravke Bušić . Do sada nema nikakvih reakcija niotkud. Zdravka Bušić je strogo čuvana diplomatkinja-obavještajka. Izgleda nikome nije u interesu da ju se raskrinka. Pogotovo ne Rusima, Srbima i Turcima.

Zašto? Iz jednostavnog razloga što je ona ključna operativna osoba kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović  u razbijanju BiH, a po planu Vladimira Putina i Tajipa Erdogana. U tom scenariju pored Grabar Kitarović, Zdravke Bušić, važne uloge imaju još Dragan Čović, Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Kako smo vidjeli iz nedavne afere “selafije” SOA-a i MVPE su bili aktivno uključeni, zajedno sa srbijanskom BIA-om u proizvodnju terorista među Bošnjacima, kako bi se opravdalo tvrdnju Kolinde Grabar Kitarović da u BiH ima oko 10 000 naoružanih islamskih fanatika. Ta tvrdnja, a zatim djelovanje MVPE-i (konzul u Tuzli, Ivan Bandić, podređen Zdravki Bušić) i SOA-e (Davor Franić, spašavao Kolindu Grabar Kitarović od osvete odbačenog savjetnika Mate Radeljića, trebale su dati za pravo Draganu Čović u inzistiranju na trećem entitetu i kasnijem pripajanju tzv Herceg-Bosne Republici Hrvatskoj. To je uostalom bio cilj Zdravke Bušić dok je još 70-ih i osamdesetih teroristički djelovala u SAD-u. Naravno, ključnu pomoć Kolindi Grabar Kitarović, Draganu Čoviću i Zdravki Bušić na terenu je davao Milorad Dodik, a iz nekadašnje jugoslavenske prijestolnice, u kojoj su  bili sjedišta KOS-a i UDBA-e predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Urednik Slobodne Bosne, Senad Avdić s pravom ovih dana podsjeća da u Beogradu živi patrijarh udbaško-kosovske mreže Hercegovac Stanko Čolak, te da su njegove prste ne može zaobići iz ove afere.

tajnica, Bušić, Lavrov, Putin, Kolinda Grabar Kitarović

Državna tajnica Zdravka Bušić je u ime Kolinde Grabar Kitarović vodila s Rusima razgovore oko Ukrajine i BiH.

Ukoliko su tačne analize i informacije koje se posljednjih nedjelja pojavljuju, a čiji su izvori domaće i inozemne sigurnosne službe, da se “beogradski Manolić”, kako Čolaka često nazivaju, ponovo aktivirao, na nagovor svojih srpskih domaćina, hrvatskih zemljaka i ruskih “partnera”, onda Bosne i Hercegovina i njen sigurnosni sustav imaju najozbiljnijeg mogućeg protivnika. Prema istim informacijama Čolak je svojevrsni neformalni koordinator između triju obavještajnih službi- ruske, srbijanske i hrvatske. Nije Stanko Čolak u BiH bio nadređen samo hrvatskim obavještajcima, podjednako je njegov autoritet bio djelotvoran, u zemlji i u emigraciji, i na srpske kadrove, poput Sredoja Novića, godinama najpouzdanijeg suradnik Milorada Dodika. Držao je Čolak na vezi i neke istaknute hercegovačke Bošnjake iz raznih sfera, najčešće kriminalnih, za što je bio specijalista da ih prepozna i upregne u prljave obavještajne operacije.

Ljude koji poznaju funkcioniranje službe na čijem je čelu godinama bio Stanko Čolak ne iznenađuju njegovi dobri odnosi sa ruskom obavještajnom zajednicom i njenom agenturom na Balkanu. Oni podsjećaju da je sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća u tadašnjoj Jugoslaviji procijenjeno da je prestala realna opasnost za sigurnost zemlje od “Informibirovaca”, neprijatelja jugoslovenskog režima koji su se decenijama nakon bijega iz zemlje, živjeli u tadašnjem Sovjetskom savezu. Tih je godina, uz suradnju dvije službe, sovjetskog KGB-a i jugoslovenskog SDB-a dozvoljen povratak stotina nekadašnjih “informirovaca”, ostarjelih i razočaranih rigidnih komunista koji nisu dočekali sovjetsku intervenciju u SFRJ. Takve veze kakve je tih godina izgradio Stanko Čolak sa ruskim partnerima teško se prekidaju i aktiviraju se nakon višedecenijskog “mirovanja”…

Afera “Selefije” koja je posljednjih nedjelja okupirala i uznemiravala javnost u BiH (i koju je Tužiteljstvo BiH očekivano skinulo sa svog dnevnog reda) samo je posljednji krupan dokaz zajedničkog djelovanja sigurnosnih službi iz susjedstva, podsticanih i ohrabrivanih, financijski i poslovno od strane Rusije. Dovoljno je, primjerice, uporediti službeno obrazloženje za razlog prve posjete šef svih ruskih špijuna Nikolaja Petruševa Beogradu iz 2016. godine sa reakcijama hrvatskog vrha i u BiH i u Hrvatskoj nakon što je dekonspirirano njihovo vrbovanje pipadnika selefijske zajednice. Petrušev je sa srbijanskim kolegama razmatrao problem “međunarodnog terorizma koji može doći sa izbjeglicama sa Bliksog istoka”, a hrvatska SOA, na poticaj i mig predsjednice Kolinde Grabar Kitarević, sa istim ciljem i identičnom namjerom porvodi nasilne, nezakonite, kompromitirajuće upade u sigurnosni, politički i društveni život u BiH, sa namjerom sotoniziranja i stigmatiziranje jednog njenog naroda BiH, bošnjačkog. Svaka slučajnost u ovako delikatnim, serioznim i sveobuhvatnim poslovima mora biti isključena,

Senad Avdić, Slobodna Bosna, 04. Apr. 2019 

Bivša tajnica Franje Tuđmana, inače porijeklom iz Hercegovine kao i Stanko Čolak, pripadala je američkom krugu hrvatskih terorista koje se najviše povezivalo upravo sa službom kojoj je Čolak i danas neformalno na čelu.

tajnica, Mercedes Škegro, Zdravka Bušić

Državna tajnica Zdravka Bušić (Logarušić) s prijateljicom, bivšom časnom sestrom, a danas uspješnom slikaricom Mercedes Škegro, na terorističkim pripremama u Clevelandu, Ohio, SAD. Obje su bile pripadnice Hrvatskog narodnog otpora (luburićevci). Nakon što je Udba ubila u Španjolskoj Maksa Luburića jer je Tito procijenio da bi Jugoslaviju moglo skupo koštati povezivanje ustaša s sa Sovjetskim Savezom, a što je zagovarao bivši zapovjednik Jasenovca, HNO (l) je prešao u ruke UDBA-e i KOS-a, a neki njegovi članovi u SAD-u radili su i za američki FBI.

Ako je Zdravka Bušić kao moguća suradnica FBI-a, bila prihvatljiva Amerikancima kao tajnica Franje Tuđmana, neka mi netko objasni, kako to da je onda danas kao glavna diplomatska operativka Kolinde Grabar Kitarović prihvatljiva Rusima, Srbima i Turcima, koji se s Amerikancima (izuzevši Trumpa) baš i ne vole.

tajnica, Irinej, Kiril, Bušić

Nakon susreta u Sočiju s Vladimirom Putinom i Sergejom Lavrovim, hrvatsku predsjednicu Grabar Kitarović i državnu tajnicu Bušić, primio je u Moskvi patrijarh Ruske Pravoslavne Crkve Kiril, u ljubavi s Putinom kao i srpski patrijarh Irinej s Vučićem.

Ruski plan razbijanja BiH o kojem piše i Senad Avdić, uključuje i ulogu Turske, o čemu se malo tko u BiH usudi progovoriti. Putin neprestano gura Erdogana iz NATO-a, obećavajući mu između ostalog utjecaj na Bošnjake kada BiH bude podjeljenja: Republika Srpska Srbiji, Herceg Bosna Hrvatskoj, a “fildžan država” Turskoj. Milorad Dodik, glavna ruska pesnica u BiH često naglašava da on nema ništa protiv utjecaja Turske na dio BiH u kojem su većina Bošnjaci. Za vrijeme nedavne posjete Vladimira Putina Beogradu, na dočeku “ruskog cara” pored Aleksandra Vučića bili su i Milorada Dodik i Dragan Čović. Istog dana, Kolinda Grabar Kitarović i tajnica Zdravka Bušić posjetile su Tajipa Erdogana.

tajnica, Zdravka Bušić, Mercedes Škegro

Mediji često prozivaju Kolindu Grabar Kitarović jer se susreće i grli s Jullienne Bušić, snahom Zdravke Bušić, državne tajnice. Julienne je bila osuđena u SAD jer je sa Zdravkinim bratom sudjelovala u otmici zrakoplova, kojom prilikom je poginuo američki policajac. Zdravka Bušić, lijevo, nikad ni za što nije bila osuđena iako je u svakoj terorističkoj akciji na tlu SAD-a, a i u nekima u Europi, imala svoje prste. U svakoj normalnoj zemlji, pa i u SAD-u, Zdravka Bušić bi nakon objavljivanja ovih fotografija morala dati ostavku, a s njom bi se onda ozbiljno pozabavile sigurnosne službe. Naravno, to nije slučaj s banana državom kakva je Hrvatska.

Julienne Bušić je potpuno nebitna osoba u Hrvatskoj, ali ju se doživljava kao simbol terorizma i hrvatske sramote. Zdravka Bušić je itekako moćna, ne samo u Hrvatskoj, ali se kritični mediji prave da uopće i ne znaju da ona postoji. Osobito je žalosno što se njome ne bave BiH mediji, osim protokolarno kada je s Draganom Čovićem i Kolindom Grabar Kitarović otvarala hrvatski konzulat u Vitezu.

45lines.com

 Željko Peratović
Autor/ica 6.4.2019. u 12:16