Aco Stanković: Zašto mrziti Zdravka Mamića?

Autor 18.12.2011. u 23:09

Aco Stanković: Zašto mrziti Zdravka Mamića?

Glupo je mrziti Zdravka Mamića. Osim ako te na televiziji nije nazvao idiotom (premda tko zna, možda i jesi idiot), ili ako ti nije j…o mrtvu majku. U tim slučajevima imaš pravo mrziti Zdravka Mamića, ali samo malo i to do trenutka dok ti na sudu u ime duševnih boli ne isplati 15 tisuća eura (svi novinari koje je vrijeđao prije ili kasnije dobili su odštetu) pa odeš u autosalon i kupiš Suzuki Swift. Dakle, jedino u tom slučaju imaš pravo malkice mrziti Mamića i to zato jer ti zaslužuješ više od Swifta, ali jebi ga, nisi imao sreće pa mu digo 30 tisuća i kupio si Mercedes. U svim ostalim slučajevima Zdravko Mamić te voli i nemaš ga nikakvog prava mrziti, a evo i zašto:

Zato jer je poslovan čovjek koji samo gleda svoja posla

*Zdravko Mamić je poslovan čovjek koji samo radi svoj posao, ne miješa se u tvoj, a njegov posao je lovica. To što ti misliš da je njegov posao nogomet samo govori o tebi i bolje da svojom glupošću ne zamaraš okolinu.

*Zdravka Mamića glupo je mrziti zato jer svom sinu namješta poslove. Ako ga mrziš zbog toga to samo znači da nemaš sina (pa ne znaš što je roditeljska ljubav), ili da ga ne možeš imati, ili ti se nije posrećilo, međutim sve to skupa nije razlog da mrziš Mamića, jer on s tim nema nikakve veze. Mogao bi imati neke veze jedino ako ti ševi ženu, pa ti ona nije rodila sina, ali to je sve toliko komplicirano da je možda najbolje ovu točku preskočiti.

*Ako unatoč prethodnom objašnjenju i dalje mrziš Zdravka Mamića zato jer svom sinu menadžeru namješta poslove trebao bi znati da je to što Zdravko Mamić radi sasvim legalna stvar. “Kako legalna“ zapitat ćeš se pravedan, kada u članku 27. stavak 3. Zakonu o sportu lijepo piše “članovi sportskog kluba ne mogu biti osobe koje su u krvnom srodstvu s menadžerima u sportu“. Dakle Mamić je član sportskog kluba Dinamo, njegov sin je menadžer i to tako ne može ići, reći ćeš gnjevan. E pa može prijatelju, jer ministar Fuchs kaže da Mamić nije član sportskog kluba već udruge građana i kao takvom fućka mu se zbog činjenice da mu je sin menadžer i da se ti zbog toga nerviraš.

Zato jer je dobrotvor možda i tebi pomogne

Ako si i dalje silno tvrdoglav pa mrziš Mamića razmisli malo o tome ne bi li trebao mrziti sebe jer si upravo ti među onih 44% koji su 2007. glasali za Fuchsa pa eto ti ga sad! Ako i nisi među njima onda si sigurno glasao za Pupovca ili Friščića što ti u krajnjoj liniji dođe na isto.

Ako nisi bio ni za Fuchsa, ni Pupovca ni Friščića već za Milanovića, ili Pusićku, onda barem poštuj demokratske standarde ove zemlje i volju većine koja je odlučila da je Mamić pošten, a ako je pošten to znači da Zdravko Mamić voli i tebe takvog grintavog.

*Kao pravi Hrvat i vjerojatno navijač Dinama pomiri se s činjenicom da je tvoj klub neprofitna udruga i da onih 100 milijuna eura koje je u posljednjih deset godina Mamić zaradio (kako se sam hvali) prodajom igrača u stvari prihod dobrotovrne ustanove pa zato Dinamo ne mora plaćati porez, a ti dakako moraš i to je dovoljan razlog da više mrziš sebe no Mamića. 

*Uostalom ako želiš da ti netko baš ide na živce nek to umjesto Mamića bude Hebrang koji kaže “Nepravedno je to što radi Zdravko Mamić, međutim nogomet ipak promovira Hrvatsku u svijetu što u konačnici donosi korist cijelom društvu pa ćemo mu oprostiti“.

Zato jer ima smisla za lijepo

*Osim svega ovoga Mamića ne bi trebao mrziti ni zbog činjenice da vozi Bentley i lijepi 500 eura muzičarima po čelu jer moraš znati da to nije od novca koje je Dinamu dao Bandić tj. ti osobno već je to od  lovice koju je familija Mamić zaradila još u Jugoslaviji, teškom mukom naravno.

*I zato ne bi trebao Mamića mrziti ni zbog izjave da je Jugoslavija bila najljepša zemlja na svijetu (Politika 2.2.2009.) jer on je tu opravdano sentimentalan, a uostalom nije mislio na Miloševića ili Kadijevića već na manastire, Kopaonik, Zlatibor i Đerdapsku klisuru.

*S tim u vezi Mamića ne bi trebao mrziti ni zbog zalaganja za regionalnu ligu, jer ko što rekosmo čovjek je opravdano sentimentalan, a i ruku na srce terapeutski bi bilo da nam opet dođu Zvezda i Partizan pa da im se naje…o majke četničke, a ne da si ovako dokoni u nedostatku Delija i Grobara međusobno razbijamo glave po Splitu i Zagrebu.

Zato jer je pjesnik

I na kraju, svima onima kojima ove puste pizdarije nisu dovoljne i koji ne vjeruju da ih Zdravko Mamić voli evo krunskog dokaza da je čovjek duševan i da je njegovo srce veliko

Galeb se topi u vodama

Život u ljubavi, ljubav u suzama

Volim te

Nećeš mi vjerovati, jer riječi su lažne

a djela istinita

Ja, volim te

A ako ti ne znaš voljeti, onda ne možeš shvatiti

Ni moju ljubav prema tebi

Ni što ljubav znači u životu

Ali ipak, ja volim te

Zdravko Mamić 1972. Modra Lasta

P.S. Kome sve ovo nije dovoljno da shvati da ga Zdravko Mamić voli taj je, ili  mučko đubre ili dijete jugo-oficira. Trećeg nema.

 Portal Oko

Tagovi:
Autor 18.12.2011. u 23:09