Anders Breivik – Oslo: Lažna zastava terorizma

Autor 15.3.2012. u 23:01

Anders Breivik – Oslo: Lažna zastava terorizma

Kako samo sablasno to deluje da je više bombi montirano u samoj zgradi vlade i koliko je ”sigurnosnih kartica”  bilo potrebno za čist prolaz i kretnju kroz tu zgradu, a te kartice možete dobiti samo ako ste član vlade ili sigurnosne službe, nikakav civil tu ne može ni prići, a tek ući sa dve bombe i montirati ih iznutra. Pa celo nameštanje oko medija, pa uništavanja dokaza, ko god da je to organizovao sa sobom ima moćnu aparaturu novog svetskog poredka i svu okrutnost želje da je upotrebi. Mi naravno nećemo ništa od tog primetiti, puno važniji je Breivik manifesto, preko 1000 stranica šizofrenih rečenica i sva ona medijska naklapanja oko toga ”da li je to moralno”? Priča se o svemu drugom, dok tišina odzvanja. Ta tišina pred buru, ili  ……. cunami?  Ah, bolje je ne znati….


Oslo bombarder Anders Breivik u toku samo jednog dana uspeo je ono što mnogima nikad nije pošlo za rukom – prevario je ceo svet, jer nema sumnje, Oslo bombardovanje je laž, i sve na tom slučaju je izmišljeno. Niti je Breivik to učinio, niti je on to i mogao učiniti, niti postoji ni jedan dokaz za to. U suštini, danas, nekih 8 meseci posle, mnogo manje znamo o tome šta se stvarno desilo tog dana, nego što smo znali onog momenta kad se to i desilo.

Ali hajde da krenemo od početka, tu na samo par sati pre eksplozije.

22 Jula, Anders Breivik parkira kombi od 2 tone ispred zgrade vlade u centru Osla, zamaskiran u policajca. Sa lažnom uniformom i pištoljem u ruci, on hoda ulicom i odlazi u nepoznatom pravcu. Nakon nekoliko minuta, ili sati, nepoznato je, on aktivira bombu daljinskim upaljačem i odlazi na ostrvo Utoja koje je pored Osla i tu ubija 69 tinejdžera automatskom puškom. Oslo je u šoku, požari u centru grada, komadi zgrada i stakla su svuda, dim i plamen, ali to nije ništa naspram masovnog ubijanja tinejdžera, i kad snimke mrtvih tela krenu se vrteti po televiziji, mi smo već bili obavešteni ko je to učinio i kako. Breivik još nije bio ni uhapšen, a mi smo već znali da je on to učinio.

I sve to, uz njegovo hapšenje i priznanje da je to učinio, bilo je dovoljno. Mediji širom sveta su objavili da je Anders Breivik odgovoran za oba čina, na kraju krajeva, i priznao je, zašto sumnjati?

Ali postoji veliki broj informacija koje se jednostavno ne slažu sa stim. U suštini, ništa se ne slaže sa tom pričom, što će i sama konfuzna istraga Norveške policije jasno pokazati.

U tim prvim satima, oficijalna verzija Norveške policije je bila:” Postoje još dve bombe, tragamo za njima”.  To je predstavnik Oslo policije izjavio za medije i to je bilo objavljeno u gotovo svim medijima. Da policija nije sumnjala u to već se i jasno vidi iz same izjave. Nisu rekli ”sumnjamo da postoji još nekoliko eventualnih bombi”, nego jasno izjavili da su još dve bombe tu. To ”dve” je i ključ, jer pokazuju da ne samo da su znali da ima još bombi, nego i koliko ih ima. Kako su to mogli znati?

Svega par sati posle, policija je sve demantovala i oficijalna priča o auto bombi je krenula na svim medijima.  U svega 2 sata, svi internet naslovi u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj koji su preneli taj izveštaj policije o još dve bombe su nestali ili su promenjeni. Danas kada ukucate baš to na google,( det er stadig to bomber vi ikke kan finde – postoje još dve bombe koje ne možemo pronaći) pojaviće vam se samo jedan link za članak o samom napadu, sve ostalo je nešto skroz drugo, od plesnih škola do turist biroa za prodaje paket aranžmana u Japan.  Čudno, ukucaš ”postoje jos dve bombe”, a dobiješ link za plesnu školu?

Ali čuda tu ne staju.

Nakon hapšenja Andersa Breivika, policija kreće u potragu. Nekoliko dana posle dolaze do farme koju je Breivik iznajmio i gde je pripremao svoj napad. Tu se sudeći po izveštaju policije pronalaze razni eksplozivi, ali policija izjavljuje da je bomba koja je korištena za napad bila ”najverovatnije” napravljena od veštačkog đubriva. Pažljivom obradom đubriva, možete dobiti ”prljavu bombu” i to je ono što policija tvrdi da je Breivik i  napravio. Ali čudno je ne primetiti, ako su već tu bili ”razni eksplozivi”, kako policija tvrdi, pa zašto je onda bombu pravio od đubriva? Ali ni to možda nije ni toliko čudno koliko činjenica šta je policija napravila sa svim tim dokaznim materijalom. Norveška policija je sve dokaze koje je pronašla na toj farmi  minirala. Nista nije sačuvano, sve je eksplodiralo! Policija je bukvalno sve odlučila da uništi i podigla je u vazduh kompletan dokazni materijal. Sav eksploziv koji se tu nalazio. Sad, možda bi se i postavilo pitanje: pa zašto je policija uništila sav dokazni materijal koji se mogao koristiti na budućem  suđenju? – ali to nije ispravno pitanje. Ispravno pitanje bi bilo: pa zar to nije ilegalno? Uništavanje  dokaza o umešanosti  u slučaj ubistva 80 ljudi je ilegalan čin. Svako uništavanje dokaza pre  suđenja je krivično delo!  Samo sud ima pravo to da naredi i to samo posle suđenja, mada jako retko se  to i dešava, dokazi se inače uvak čuvaju, u slučaju potrebe daljne istrage. Ali norveška policija je sve podigla u vazduh pre nego što je i podignuta optužnica. Izgleda da nije bilo potrebe za dokazima, i sud, a i mi, ćemo poverovati u to da je Breivik ”najverovatnije” koristio veštačko đubrivo? 

A za napraviti bombu  Breivik je kupio 6 tona veštačkog đubriva i od njega napravio bombu od jedne tone. To sve naravno je pod ”najverovatnije” jer ni do danas to nije potvrđeno, niti na suđenju, niti na bilo kom policiskom izveštaju, sve je još pod ”najverovatnije”. Ali hajde da i to pogledamo malo bolje. Možda u današnjem cyber svetu ima mnogo njih koji tvrde da danas svako može napraviti bombu i da su recepti za to svuda na netu. Ali to uopšte nije istina. Napraviti bombu od jedne tone sa daljinskim upaljačem, čak i da ste iskusan profesionalac, nije ni malo jednostvano, i zahteva itekako znanje, pažnju, ali ponajviše iskustvo. Ako pravite bombu od jedne tone, svaka i najmanja greška je fatalna. Anders Breivik nije profesionalac, on nema nikakvo znanje a još manje iskustva. Šta više, on je kompletno mentalno poremećena osoba, sa svim simptomima šizofrenije i paranoje i sveg što ide uz to. Toliko je poremećen da mu ne mogu ni suditi za krivično delo, smatra se ”ne kompetentnim” za to.  Možda nije kompetentan da mu sude, ali da napravi bombu od jedne tone, za daljinskim upaljačem, za to je dovoljno dobar. Kako to da  jedna osoba sa  šizofrenijom, paranojom, bez ikakve obuke, znanja, iskustva, obradi 6 tona veštačkog đubriva, napravi tonu eksploziva od toga, i na to sve još napravi i daljinski upaljač da aktivira tu bombu, a onda to sve montira na iznajmljeni kombi, nabavi lažnu policijsku uniformu, napravi lažne dokumente, i odveze se ispred zgrade vlade u centru grada?  Izgleda da šizofrenija i ne znanje nisu ono što su nekad bili? Teško je stvarno za reći ko je tu lud, a ko priča tu  priču  kao ”najverovatnije” istinitu? Možda bi i znali bolje ali ups, sav dokazni materijal je ”radi naše zastite” podignut u vazduh.

I stigosmo sad i do momenta eksplozije. Bomba od jedne tone eskplodira ispred zgrade vlade, eskplozija je tako jaka da na petom spratu počinje požar. Ne na prvom ili drugom,  jer sama eksplozija je tu bila najjača, nego baš na petom?  U stvari eksplozija je bila tako jako da su prozori zgrade koja je bila 80 metara udaljena od centra eksplozije, i to još na 6 spratu, izbačeni iz ležišta i odleteli su 50 metara od zgrade. Znači kompletan prozor, ne samo staklo, celi prozor sa celom konstrukcijom je izleteo i odleteo 50 metara  daleko? Pa ako je eksplozija bila spolja, zar udarni talas nije trebao da potisne taj prozor unutra, a ne napolje?

I ako je već sama eksplozija bila tako jaka,  krater gde je bomba eksplodirala mora da je barem 20 metara širok, ali nije.. On ne samo da nije veliki, nego za divno čudo, njega i nema. Ne postoji nikakav krater, nikakav centar eksplozije, na tom mestu gde je ”najverovatnije” bomba od jedne tone eksplodirala, asfalt je nedirnut. Bukvalno nikakvog traga eksplozije tu nema, sva šteta je na lokalnim zgradama, a na samom centru eksplozije, nista? Ni do danas nije pronađen ni jedan deo tog iznajmljenog kombija Breivika, u kom je bila bomba, niti se zna gde je tačno on taj kombi parkirao jer možda je to zgrada vlade, a pokraj nje zgrada ministarstva za naftnu industriju, i možda tu svaki dan i sam predsednik Norveške dolazi na posao, ali tu, sudeći po izjavama Norveške policije, nema ni jedne kamere, tako da ne znamo ni gde je tačno Breivik parkirao svoj kombi. Ne postoji ni jedan snimak eksplozije. Znamo da je bilo ispred zgrade, ali tu nema nikakvog kratera. Bomba od jedne tone je eksplodirala na ulici, a na samoj ulici nema ni traga. Izgleda da osnovni zakoni fizike ne funkcionišu u Norveškoj.

Ali tu celoj priči nije kraj. Posle aktiviranja eksploziva, šizofreničar Breivik odlazi na lokalno ostrvo, jedno od malih  urednih ostrva oko Osla, mesto za izlet gde građani odlaze  da odmore od svih problema grada, i gde je baš taj dan neka norveška partija organizovala skup svoje mladeži.  I tu Breivik dolazi u lažnoj uniformi, sa lažnim dokumentima, i naravno, naoružan automatskom puškom i otvara vatru na sve oko sebe.

U suštini, jako teško je za poverovati da je Breivik bio jedini strelac tog dana i da je on sam  na ostrvu koje je oko kilometar u prečniku i sa dosta šume, uspeo da ubije toliko ljudi. Ali ulaziti u same ”dokaze”  je već skroz druga priča i bilo bi potrebno još mnogo prostora za to. I ako je više svedoka sa ostrva tvrdilo da je videlo ”više strelaca”i da Breivik nije bio sam, da postoje i svedoci koji tvrde da je Breivik imao i ”headset” i da je stalno bio u komunikaciji sa nekim, i ako je to čak i policija potvrdila, ništa od tog nije dalje istraživano Ali ponajviše čudna je činjenica da je baš na  ostrvu  pronađen i taj famozni iznajmljeni beli folksvagen kombi, za kog se tvrdi da je Breivik iznajmio da bi ga iskoristio za bombaški napad, ali kombi je pronađen na ostrvu: pa šta je onda iskorišteno za bombu?

I pored svih izveštaja medija o dve bombe, i pored samih činjenica da je i policija u prvo vreme dala izveštaj za CNN da je ”jedna bomba” eskplodirala u samoj zgradi vlade, sve to je posle poreknuto, i oficijalna priča o auto bombi je postala i zvanična bez obzira što je samo auto pronađeno pored ostrva, nekih 40 kilometara od samog mesta napada.

Šta god da se desilo tog dana u Oslu ostaće tajna zauvek. Svaka moguća tvrdnja je puno više istinita od one koja je danas zvanična verzija. Nema sumnje da je bilo više bombi i da su eksplodirale u samoj zgradi vlade, a ne pored. Sama činjenica da su nameštaj i prozori izbačeni napolje, jasno govore da je ekplozija došla iznutra, ali to sve  će ostati zamračeno zauvek. Kada bombe eksplodiraju u samoj zgradi vlade,  kada se na to doda činjenica da je sama Norveška policija imala vežbu za ”teroristički bombaški napad” svega dan pre samog napada, svega jednu ulicu daleko od same zgrade vlade. Da je sav dokazni materijal uništen, i da je sve palo na glavu jednog šizofreničara, moje mišljenje je da je bolje ne znati.

Kako samo sablasno to deluje da je više bombi montirano u samoj zgradi vlade i koliko je ”sigurnosnih kartica”  bilo potrebno za čist prolaz i kretnju kroz tu zgradu, a te kartice možete dobiti samo ako ste član vlade ili sigurnosne službe, nikakav civil tu ne može ni prići, a tek ući sa dve bombe i montirati ih iznutra. Pa celo nameštanje oko medija, pa uništavanja dokaza, ko god da je to organizovao sa sobom ima moćnu aparaturu novog svetskog poredka i svu okrutnost želje da je upotrebi. Mi naravno nećemo ništa od tog primetiti, puno važniji je Breivik manifesto, preko 1000 stranica šizofrenih rečenica i sva ona medijska naklapanja oko toga ”da li je to moralno”? Priča se o svemu drugom, dok tišina odzvanja. Ta tišina pred buru, ili  ……. cunami?  Ah, bolje je ne znati….

 

Tagovi:
Autor 15.3.2012. u 23:01