Anketa: Građani Sarajeva poručuju – Ovo je najveća pobjeda u zadnjih 17 godina

Predrag Blagovčanin
Autor 16.10.2013. u 12:12

Anketa: Građani Sarajeva poručuju – Ovo je najveća pobjeda u zadnjih 17 godina

Dan nakon najvećeg sportskog uspjeha u istoriji Bosne i Hercegovine pitali smo građane Sarajeva šta za njih predstavlja plasman naše države na Svjetsko fudbalasko prvenstvo u Brazilu.

Amir: Za mene ova pobjeda predstavlja ostvarenje sna kojeg smo sanjali dugo godina. Presretan sam što smo se napokon, nakon silnih neuspjeha konačno uspjeli plasirati na jedno veliko prvenstvo. Mislim i da će ova pobjeda i naš plasman biti dodatni impuls ovoj našoj državi i da ćemo konačno krenuti  naprijed.

Ismir: Ova pobjeda za mene lično predstavlja sve i ne samo za mene nego i za čitavu državu. Sinoć od silnog uzbuđenja nisam mogao spavati. Presretan sam.

Mirsada: Ja sam presretna, sve je super ispalo.

Nihad: Hvala Pjaniću, Džeki, Vedi, Misketu, Papetu i svim momcima koji ponosno nose dres sa našim grbom. Ne sjećam se kad sam bio ovoliko sretan. Možda jedino kad mi se sin rodio. U Brazilu idemo do finala.

Adna: Stvarno ne mogu riječima opisati kako sam se osjećala sinoć. Toliko sreće i ponosa su nam donijeli naši Zmajevi. Hvala im što su obradovali ovu državu. Naprijed Bosno i Hercegovino!

Samir: Ova pobjeda za mene predstavlja korak naprijed. Toliku dugo živimo u prošlosti a ovi političari nam stalno serviraju neke poraze i uništavaju nas. Da se bog dao hoće ugledati na ove momke koji su sinoć obradovali svakog građana ove napaćene zemlje. Treba nam pobjeda u svemu, treba nam pobjednički mentalitet i nadam se da će i neke druge stvari nakon ovog uspjeha krenuti prema naprijed.

Dragan: Najveći uspjeh svih vremena na ovim prostorima. Nek smo i mi dočekali dan da odemo na svjetsko prevenstvo. Hvala Vedi za onaj gol od sinoć.

Mirza: Ovo je najveća pobjeda Bosne i Hercegovine u zadnjih 17 godina. Zamjerke koje imam su našoj državnoj televiziji što nisu bili u stanju da prenose ovaj najveći događaj. Što se mene tiče trebaju ukinuti signal i prestati sa radom. Najveće zadovoljstvo ovom narodu, a oni nisu u stanju da nam daju priliku da na državnoj televiziji gledamo utakmicu.

Josip: Nakon toliko nesreća koji smo imali u kvalifikacijama i baražu mislim da smo zaslužili da idemo u Brazil. Presretan sam zbog naših igrača i ovog naroda.

Maja: Bila nam je potrebna ova pobjeda jer dosta smo gubili. Došlo je vrijeme da i mi počnemo pobjeđivati.

Dino: Zmajevi hvala vam do neba! Vi ste ponos naše države! Nemate pojma koliko ste nas obradovali.

Aida: Prva lijepa stvar i lijepa vijest koja je izasla iz naše zemlje u ne pamtim koliko dugom periodu! Sve po čemu nas pamte su rat i u posljednje vrijeme po desetinama predstavnika jedne male državice. Svaka čast zmajevi, vi ste naš ponos i sretno u Brazilu! Nadam se da je ovo tek početak!

Predrag Blagovčanin
Autor 16.10.2013. u 12:12