Atlantida

Autor 26.2.2013. u 08:29

Atlantida

Srbi su otkrili Ameriku pre Kristofera Kolumba, tvrdi britanski istoričar, bivši kapetan Kraljevske mornarice i književnik Gavin Menziz.

– Za to postoje dokazi. Srbi i Hrvati su u petnaestom veku bili nadaleko čuveni moreplovci. Oni su čak nekoliko decenija pre Kolumba stigli na obale Amerike. Najbolji dokaz je čitava grupa ostrva na severnoameričkoj obali Atlan­tika čiji žitelji i dan-danas govore neki oblik srpskohrvatskog jezika – rekao je Menziz, objašnjavajući da je te podatke našao u Kotoru, gde je svojevremeno bila jedna od najboljih škola za pomorce na svetu, a u koju je čak i Petar Veliki slao svoje pomorce.

(Šokantno otkriće: Srbi otkrili Ameriku pre Kolumba, medio.rs)

Al’ nas je krenulo… Prvo su stručnjaci-arheolozi dokazali da smo (Srbi) najstariji narod – što je nama odavno poznato – to jeste da smo pra-narod (Urfolk) od koga su svi ostali potekli, a sada je  istorijski dokazano da smo i otkrili Ameriku.  Ma otkrili smo mi sve i svašta samo što naučnici ne smeju odmah sve da i objave  jer svetska javnost to naprosto ne bi mogla da podnese. Šta biste rekli da vam sada, na licu mesta, iznesem dokaze da su Srbi bili prvi stanovnici legendarne Atlantide? No, neću da se istrčavam previše jer naučnici još skupljaju relevantne dokaze koji će zasigurno potvrditi ovu istorijsku činjenicu. Stručnjaci su došli u posed “nestalih” stranica (“čuvali” u Vatikanu) Platonovog spisa Timaj gde on detaljno opisuje Atlantidu kao civizaciju koja je bila daleko ispred starih Grka. Od Atlantiđana su Grci preuzeli kulturu, umetnost, filozofiju, nauku, ama baš sve po čemu su poznati kao kolevka evropske civilizacije. Kako Platon piše Srbi su bili narod koji je vladao Atlantidom dok su ostali narodi, koji su živeli na ovom kontinentu, uglavnom bili robovi (Egipćani, Grci, Haldejci, Persijanci, Feničani, Vavilonci, Blefuskanci itd). Platon je slučajno “zaglavio” na Atlantidi jer je došao na poziv kralja Stefana I Prvoatlantiđanskog koji je sa Platonom želeo da vodi filozofske razgovore, ali kada je uvideo da ovaj samo šuketa gluposti odlučio je da ga baci u ropstvo. Srećom po Platona prepoznao ga je neki Grk  trgovac na pijaci robova i otkupio ga za sitne pare… No, bez obzira na ovu neslavnu epizodu Platon je sa velikim divljenjem opisivao život na Atlantidi, a osobito je bio očaran sistemom vladavine dominantnog naroda (Srba). Sve ono što je kasnije Platon napisao  u svom čuvenu dijalogu Država nije ništa drugo nego prekopiran original državnog uređenja Atlantide, samo što se ovde radi o stvarnosti  a ne o nekim platonskim maštarijama. Na Atlantidi su vladali filozofi (mudraci – Veće Staraca, kako su ih zvali) i oni su pripremani godinama za tu časnu dužnost dok je kralj samo izvršavao ono što ova elita odluči. Kralj je spadao u kastu ratnika koji su se odlikovali nadljudskom hrabrošću, ali i razboritošću jer su ih poučavali filozofi. Srbi su činili ove dve vladajuće kaste dok su ostali narodi bili sluge, ali su bili tretirani časno jer su spadali u slobodne građane. Pa čak i prema robovima Srbi su se odnosili pažljivo i zakonom je bilo zabranjeno fizički mučiti roba kao i nazivati ga “oruđem”. Sve su to stari Grci (a osobito Platon i Aristotel) preuzeli od Srba sa Atlantide samo što nisu bili na stepenu svesti i znanja kao Srbi  te su njihove političke tekovine izvitoperili i pokvarili. O naučno-tehničkim dostignućima Srbo-Atlantiđana neću da pišem jer o tome će više reći pravi stručnjaci, kao što neću ni da vam kažem kako je Atlantida propala. Strpite se još malo pa ćete sve saznati od strane priznatih naučnika kao što je ovaj Gavin Menziz koji je otkrio da su Srbi prvi došli do Amerike.

Mi (Srbi) nismo otkrili Ameriku već smo za nju znali mnogo pre nego što su Kinezi otkrili ovaj kontinent. Kinezi su pomoću starih atlantiđanskih karata došli do Amerike koja je nekada bila sastavni deo Atlantide, no tu tajnu Kinezi čuvaju kao zenicu oka svoga, ali neće još dugo i svet će saznati pravu istinu. Preživeli Srbi sa Atlantide su se uglavnom nastanili na balkanskom poluostrvu i bili su čuveni kao veliki moreplovci što opet nije čudno jer su prenosili, sa kolena na koleno, znanje koje su poneli sa pra-kontinenta. Stare karte koje smo vekovima čuvali uspeli su da ukradu neki kineski mornari koji su služili kao posada na prekookeanskim plovidbama i to su preneli svom caru. Tako su Kinezi, pomoću naših karata, i došli do Amerike. Inače, Srbi su imali najbolje i najveće brodove, do pojave španske i engleske flote, a na njima su kapetani i glavni oficiri bili, a ko drugi no opet Srbi.

Više neću ništa da vam kažem… Uskoro ćete se uveriti i sami…  Za kraj ću vam preneti deo poeme, nažalost nepoznatog srpskog srednjevekovnog pesnika, koju je drsko ukrao francuski pesnik Šarl Bodler, ali i to će uskoro razotkriti svetski stručnjaci za srpski pra-jezik…

Albatros 

Dokoni mornari od zabave love
često albatrose, silne morske ptice,
na putu nemarne, tihe pratilice
ladja shto nad ljutim vrtlozima plove.

Na daske od krova spuste ih sputane.
Kraljevi azura, nevešti, zbunjeni,
belim i ogromnim krilima skunjeni
mašu k’o veslima na obadve strane.

Maločas prekrasan, a sad smešan, jadan,
krilati se putnik bori s okovima;
s lule jedan mornar duva mu dim gadan
u kljun, drugi mu se ruga skokovima.

Tom knezu oblaka i pesnik je sličan;
on se s burom druži, munjom poji oči,
ali na tlu sputan i zemlji nevičan,
divovska mu krila smetaju da kroči.

Autor 26.2.2013. u 08:29