Bandić poklonio Horvatinčiću 12 milijuna kuna

Autor 7.7.2011. u 22:47

Bandić poklonio Horvatinčiću 12 milijuna kuna

Projekt Tomislava Horvatinčića “Cvjetni” od samog je početka u javnosti smatran kao pogodovanje privatnom, a ne javnom interesu. Dovoljno je samo prisjetiti se prosvjeda zbog gradnje rampe za podzemnu garažu u Varšavskoj. No, čini se kako su svi ti prosvjedi bili opravdani, jer po svemu sudeći od javnog interesa u projektu Cvjetni neće ostati ništa.

Naime, kako piše Večernji list, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dogovorio se s Horvatinčićem da umjesto da mu grad isplati 12 milijuna kuna koje je uložio u izgradnju prilazne rampe, ukine javni interes za dvije dvorane predviđene za javne i kulturne sadržaje i prenamijeni ih u poslovne prostore.

Dogovor bi trebala u rujnu blagosloviti Gradska skupština, ali to neće proći bez problema jer u Skupštini sjede i oni zastupnici koji su se protivili gradnji u Vlaškoj. Njih bi Bandić, navodi Večernji, trebao pridobiti obećanjem da će ušteđenim novcem obnoviti Palaču Jelačić i Kino Kalnik.

Pročelnik za kulturu Ivica Lovrić pojašnjava kako je odluka o prenamjeni u poslovni prostor donesena jer se na nekoliko raspisanih natječaja za najam tih dvorana nitko nije javio.

Horvatinčić pak tvrdi da je problem što Grad nema financijskih sredstava i te dvorane ne može uzeti u najam. Ali, zato je on već iznajmio iste te prostore. Pravda se kako javni interes nije nestao, jer će se novcem od najamnine obnoviti fasade na tim zgradama.

No, Teodor Celakoski iz Prava na grad kaže kako su oni predvidjeli takav rasplet događaja.

“Od javnog interesa nije ostalo ništa. Grad to nije ni trebao platiti jer s Hotom ima nezakonit ugovor koji razmatra Državno odvjetništvo”, napominje Celakoski.

Tagovi:
Autor 7.7.2011. u 22:47