Basara: Imaš sat, vrati vreme

Autor/ica 22.9.2012. u 18:34

Basara: Imaš sat, vrati vreme

Tako to ide kad se ne slušaju direktive s vrha, u ovom slučaju sa najviše instance „nacionalne institucije“, Demokratske stranke.

 

Ako se sećate, na ovom sam mestu već pisao o traču da je Jego ex Sijatelstvo svojevremeno strogo zabranilo svojim visokim funkcionerima da se u javnosti pojavljuju sa skupocenim satovima kojima su – avaj – ovdašnji kriminalci, skorojevići i politikanti veoma skloni. Neki su ga poslušali, neki, pak, nisu. Među neposlušnima se našao i Oliver Dulić, pa sad DS, na svu muku, mora i zbog tag hojera da crveni.

Novinari Kurira, koji baš vole da istražuju poreklo luksuznih odela, cipela i, uopšte, galanterije, bacili pogled na Dulićeve fotografije i uhvatili ga u nošenju čuka poznatih svetskih firmi. Fakat, optužbe su potkrepljene neoborivim dokazima. Teleobjektivi (ili možda fotošop) nedvosmisleno su pokazali da se bivši ministar Dulić šepuri firmiranim satovima kojima su kurirske sajdžije odredile i mesto porekla i cenu, na ovu skupoću, poveliku, sto tisuća evra u mudima sterlinga u drahmama. Na toliko sam, naime, procenio kolekciju jer, za razliku od kurirskih hronologa, znam da ministri satove ne kupuju (ili ih kupuju krajnje retko), nego do njih dolaze drugim, polumračnim putevima, nemojte me vući za jezik. Recite mi da vam kažem. Sposobni su to ljudi. Ono što njima uspeva da nabave za platu od hiljadu i sto-dvesta evra, za to se neministri moraju dobro oznojiti, uz rizik da dobiju metak u leđa.

E sad, em nije slušao partisibaškana, em se nekontrolisano slikao, em oće da se vadi. A iz poslovice znamo da je šteta od kocke kudikamo manja od takozvanog vađenja. Primio se, veseli Dulić, ko lud na telefon. Ušao u raspravu sa kurirdžijama. I Tviter tu radi. Moji, kaže Dulić, satovi uopšte nisu skupi. Jeste, takođe kaže Dulić, imam neki tag hojer, ali to je tag hojer od sto evra. Može biti da je Dulića taj tag hojer vaistinu koštao sto evra, ili čak manje, ali u sajdžijskim prodavnicama najjeftiniji tag hojer se ispod osamsto evra ne može kupiti. Koga interesuje, nek ide na internet, pa nek pogleda. Ako neko nađe neki tag hojer za sto evra, nek mi javi, ja ga odmah kupujem, a obavestioca častim sto evrića. Šta je ovde poenta. Ista kao i u pradomovini, SFRJotu, u kojoj je svojevremeno sprovođena akcija „imaš kuću, vrati stan“. Nek ostanu, more, Duliću satovi, neka nam vrati vreme. Ako može. I ako sme.

Danas

Autor/ica 22.9.2012. u 18:34