Basara: Nije Tadić upropastio samo DS već i čitavu Srbiju

Autor 14.7.2012. u 08:23

Basara: Nije Tadić upropastio samo DS već i čitavu Srbiju

Nisam mogao odabrati pogrešnije vreme da odem na odmor. Istovremeno (i paradoksalno) bolje nisam mogao nanišaniti. Bar sam pregrmio ono najgore. Taman ja pomislio – ide leto, eto drekavaca, samostvorenih čudotvornih ikona i ostale ferijalne menažerije, kad ono međutim. Na političkoj sceni nastadoše čuda i pokore.

Najpre je Dačić zabio Tadiću nož u leđa i priklonio se Tominim naprednjacima, a sve zbog fotelje predsednika vlade. Kud se, more, dede nacionalno pomirenje? Šta bi sa zajedničkim bolom zbog gubitka stranačkih predsednika? Sve su to prekrili snegovi, ruzmarin i šaš. Sada preostaje još samo da rekapituliramo zbivanja ovog dugog, toplog leta.

U neko doba beogradskom čaršijom i mahalama prosuše se glasovi da je u vrhu Demokratske stranke izbila tuča, i da je Jego ex-Sijatelstvo u svojstvu peacekeeping force-a dobio preko nosa i zaglavio u Urgentnom centru. Zvanična verzija je glasila: nos je razbijen na basketu. Ja sam, međutim, tradicionalno (i razložno) skloniji nezvaničnim verzijama i uložio bih poveliku sumu na opkladu da je tuče ipak bilo. Gadno je, cenjeni publikume, imati pa nemati. Živci se načisto istanje. Stari animoziteti isplivavaju na površinu. Sumanute, prostačke ambicije prosto dobijaju krila. Daleko od vlasti – daleko od para. Tuga pregolema.

Doktor Tadić se i pre (bajagi) košarkaškog nokauta ponašao poprilično grogi, što mu se ne može preterano zameriti, jer je prekonoć sa trona apsolutnog vladara svega i svačega dopao statusa bivšosti, sa donekle realnim izgledima da najesen postane i expredsednik DS-a. Na čemu najuže rukovodstvo rečene stranke zdušno radi u potaji. Odjednom je živnuo i moj drug Zoran Živković, a Tadić, onako grogi, kaže da je rad izaći Zoranu na crtu.

Sad, slušaj vamo. Nije Tadić upropastio samo DS, nego je, uprkos obilju šansi da stvari usmeri u spasonosnom pravcu, za veoma dug period, možda zauvek, upropastio čitavu Srbiju i predao je u ruke jednog potpuno dezorijentisanog tipa i jednog čoveka opasnih, populističkih namera. Iz celog zamešateljstva korist je, po običaju, izvukao Tadićev miljenik, Vuk Jeremić, koji na jesen odlazi u Njujork sa koferčetom naših para. Bujrum!

Danas

Autor 14.7.2012. u 08:23

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija