Basara: Sine Nebojša, bolje ćuti da ne bi progovorio na dupe

tačno.net
Autor 18.6.2013. u 09:04

Bakarec je, da se razumemo, čovek jakih argumenata. Toliko jakih da sam uveren da bi se ogromna većina sinova Sodome radosno vratila mindži, a ista takva većina kćeri Gomore Crvenom Banu, samo kada bi pažljivo pročitali doktorov tekst.

 

Kad god me obuzme nostalgija za rubrikom “Gde su, šta rade”, svratim na sajt NSPM (koji, ako smem da primetim, rapidno gubi nekadašnji polet) i tu se obavestim o sostojanijima divnih, ali pomalo zaboravljenih stvorenja.

Baš sam se recimo u poslednje vreme pitao gde li je nam doktor Nebojša Bakarec, najživopisniji (a u izvesnom smislu i najživlji) dssovac, kad – eno ga, objavio tekst u NSPM. Naslov teksta, prava mala studija, šta, more, studija – politički program – koji zaslužuje da bude naveden u “celini i celosti”. Dakle ovako: “U susret zakonima o zabrani promocije homoseksualnosti u Srbiji”. Šta ga je nadahnulo da napiše rečeni tekst? Eh, šta? Pala kiša u Moskvi, pa i Nebojša otvorio kišobran. Ruska Duma usvojila nekakav zakon o suzbijanju adžuvanske propagande, a Bakarec ne bi da zaostanemo za Matuškom. Lobira da i mi, Srbi, donesemo takav zakon. Inače – ode mast u propast.

Bakarec je, da se razumemo, čovek jakih argumenata. Toliko jakih da sam uveren da bi se ogromna većina sinova Sodome radosno vratila mindži, a ista takva većina kćeri Gomore Crvenom Banu, samo kada bi pažljivo pročitali doktorov tekst. Nadam se da neću zvučati previše cinično ako ustvrdim da bi im momentalno došlo iz dupeta u glavu. Prosto bi uvideli koliko je apsurdna njihova rabota. Jer, glagolji Bakarec, apsurdno je homoseksualce nazivati gay – dakle radostan – ali zašto je to apsurdno – Bakarec nam ne objašnjava. Nema čovek vremena. Valjda je samorazumljivo da nastranost donosi tugu i depresiju. A ima i preča posla. U pitanju su “nacionalne supstance”, kako ruska, tako i srpska. Budući – kako rekosmo – čovek argumenata, Bakarec nam podastire egzaktne brojke na osnovu kojih saznajemo da su se obe najvažnije slovenske populacije dobrano smanjile u poslednjih deset godina. Što je, fakat, žalosna činjenica. Koja, naravno, nema nikakve veze sa sveopštom bedom, još sveopštijim lopovlukom, nezaposlenošću, propalom privredom, još propalijim zdravstvom, alkoholizmom, narkomanijom i masovnom omladinskom bežanijom iz zemalja zlatnog pravoslavlja. Sve će to – smatra dr Bakarec – nestati kao rukom odneseno, samo ako stisnemo muda i krenemo u susret zakonu koji nam predlaže. I koji će – ako Bog da – biti donesen, jednoga dana, kada Bakarec i njegova sekta ponovo budu “vlasni”.

U iščekivanju tog dana, nije zgoreg podsetiti budućeg zakonodavca da su mnogi gejevi i te kako doprineli natalitetu. Malo je onih koji su istopolni od rane mladosti. Takvi su, da kažemo, elita. Mnogi se najpre ožene, izrode decu, pa se tek u relativno zrelom dobu okrenu protivprirodnosti. I to na volšeban način. Prekonoć! A to se – tvrde drevni bogoslovi – vrlo često dogodi gordeljivcima, osuđivačima bližnjih i samozvanim pomoćnicima Božijeg Proviđenja. Stoga je zakonodavcu pametnije da ćuti da ne bi jednog dana, daleko bilo, progovorio na dupe.

Danas.rs

tačno.net
Autor 18.6.2013. u 09:04

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija