Bezobrazluk i drskost: Bakir Izetbegović pozvao narod da šuti i trpi

tačno.net
Autor 9.6.2013. u 10:57

Bezobrazluk i drskost: Bakir Izetbegović pozvao narod da šuti i trpi

Općinska organizacija SDA Zenica upriličila je sinoć javnu tribinu o temi “Prioritet djelovanja SDA u aktuelnoj političkoj situaciji”, čiji su gosti bili predsjednik SDA Sulejman Tihić i član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.

Član Predsjedništva BiH Izetbegović na tribini je, između ostalog, kazao da se protesti koji su održani pred zgradom Parlamenta BiH neće dobro odraziti na imidž BiH. Izetbegović je poslao i “poruku građanima BiH”.

“Moja poruka je da ih razumijemo, ali da ne izlaze na ulice, da se strpe do oktobra 2014. godine i neka izađu na izbore”– poručio je Izetbegović.

“Bilo je tu oko 300 uticajnih ljudi, guvernera, ministara koji odlučuju o mnogo čemu, konkretno preko mikro kreditnih organizacija, a taj dan je upravo bio sastanak. Radi se o 117.000 ugovora te vrste, i naravno da ljudi nakon ovakvoga iskustva jedne nestabilnosti neće moći povući dobre pouke. Sigurno je da ćemo imati posljedice zbog toga, samo je pitanje kako će to biti, ali sigurno će biti negativno” – ustvrdio je Izetbegović.

tačno.net
Autor 9.6.2013. u 10:57