BITKA (NA NERETVI) ZA MOSTAR! 1. dio

tačno.net
Autor 5.10.2016. u 22:00

Izdvajamo

  • Šta će se desiti, ako ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga ultimatuma - provesti demokratske izbore u Mostaru? Ma ne brinite – neće mrtva glava pasti, ja vas neću (Bože sačuvaj) fizički napadati (plaćeni fizički napadi na neistomišljenike je vaša, a ne moja praksa), ja sam legalista. Ali, ako do 31.12.16 – do isteka moga javnog, transparentnog, građanskog ultimatuma - ne uspijete provesti demokratske izbore u Mostaru. ja „gospodo“ koruptivni – konstitutivni, krećem u bitku (isključivo mirnim-demokratskim metodama). Ako vi ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga javnog, transparentnog, građanskog ultimatuma - provesti demokratske izbore u Mostaru, ja od 01.01.2017 krećem u: BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

Povezani članci

BITKA (NA NERETVI) ZA MOSTAR! 1. dio

Ako vi ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga javog, transparentnog, građanskog ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru, ja krećem u
BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR! 

Piše: Sergio Šotrić

„Rođeni moji – gospodo“ kriminalci-primitivci, pišem danas iz Germnay, vama „mojim dragim“ korumpiranim funkcionerima (čast malobrojnim izuzecima) raznovrsnih političkih stranaka – HDZ, SDA, SNSD, SDP, SBB, DF, HDZ 1990, itd. – pišem danas vama, jer za vas imam jednu vrlo važnu obavijest, važnu vijest koju svakako želim pravovremeno da vam priopćim tj. saopštim, kako biste mogli pravovremeno da reagujete, a možda i na vrijeme da reagirate.

Pošto sam ja ovdje, na „privremenom“ radu u Germany, vrlo zaposlen, a vrijeme je u kapitalizmu (kažu) novac, ne želim u ovom pismu dužiti i počinjati pisati (naš narod bi rekao) od Markovih konaka – navoditi sve ono što i vi i ja već odavno dobro znamo: napr. da je Bosna i Hercegovina suverena – međunarodno priznata – država, da su ratovi u gradu Mostaru (u Mostaru su 90tih godina bila 2 rata) završeni čak prije više od 20 godina, da smo u američkoj vojnoj bazi (Wright-Patterson Air Force Base – Dayton – Ohio) potpisali Daytonski sporazum, da odavno imamo čak i viskog predstavnika itd.
Ne, ne želim duljiti, a nemam danas ni vremena, za duge textove – kratko ću…

„Rođeni moji“ kleptomani, svi mi znamo da u BiH danas imamo višepartijski sistem, parlamentarnu demokratiju, slobodu govora (slobodu šutnje) itd. – da već četvrt vijeka / stoljeća na vlasti nisu „ljudožderi“ komunjare i da građani u čitavoj BiH, pa tako i u Mostaru, više „ne žive“ u mračnoj diktaturi – svi mi znamo, da evo 20 i kusur godina imamo „spas“ –  imamo VAS – dobro plaćene „profesionalce“, VAS – koji ste odgovorni da građanima obezbjedite život po mjeri čovjeka, VAS – koji ste odgovorni da napr. gradska uprava funkcioniše na dobrobit svih građana Mostara.

Zato se danas i obraćam, pišem direktno vama – „rođeni moji“
KORUPTIVNI-KONSTITUTIVNI!

U mome rodnom gradu Mostaru, evo već 8 godina nisu održani izbori!

Danas niti želim, niti imam vremena, ulaziti u analize razloga na intelektualno – akademskom nivou, iako me već dobro poznajete i dobro znate, da ja mogu i intelektualno, a da znam i akademski, a ako treba i zajebantski…

NE „GOSPODO“, DANAS NE ŽELIM SA VAMA DA DISKUTUJEM!
DANAS SAMO ŽELIM DA VAM POSTAVIM JAVNI ULTIMATUM!

Dobro ste vidjeli i pročitali, ja sam građanin, koji je platio sve račune i izvršio sve obaveze prema državi – ja imam puno moralno pravo da vam postavim javni ultimatum, da samo uspješno radite posao, za koji ste vrlo dobro plaćeni. Ni više – ni manje!

U svojstvu običnog građanina Bosne i Hercegovine, građanina Mostara, danas vam postavljam (ni više – ni manje) javni ultimatum:
DA ODRŽITE DEMOKRATKSE IZBORE U MOSTARU DO 31.12.16!

Kako to možete ostvariti?
Ma ne interesuje me uopšte, kako ćete to ostvariti!
To je vaš problem…
Ja nisam plaćen za vaš posao – vi ste plaćeni za vaš NErad.

Šta će se desiti, ako ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru?
Ma ne brinite – neće mrtva glava pasti, ja vas neću (Bože sačuvaj) fizički napadati (plaćeni fizički napadi na neistomišljenike je vaša, a ne moja praksa), ja sam legalista. Ali, ako do 31.12.16 – do isteka moga javnog, transparentnog, građanskog ultimatuma – ne uspijete provesti demokratske izbore u Mostaru. ja „gospodo“ koruptivni – konstitutivni, krećem u bitku (isključivo mirnim-demokratskim metodama).

Ako vi ne uspijete do 31.12.16 – do isteka moga javnog, transparentnog, građanskog ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru, ja od 01.01.2017 krećem u:

BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

Kako će se odvijati ta bitka?
Kojim demokratsko-mirnodopskim sredstvima?
Ko će sve učestvovati u toj bitki za Mostar?
Ko će me podržavati u toj bitki za Mostar?
Koga ću ja podrzavati u toj bitki za Mostar?
Ko će biti saveznici u toj bitki za Mostar?

ŠTA SE TO VAS TIČE!
To uopšte nije vaš posao!
Vi samo treba da (nakon više od 8 godina) konačno provedete demokratske izbore u gradu Mostaru i ako do 31.12.16 uspješno odradite ovaj posao – za koji ste vrlo dobro plaćeni – mirna Bosna.

Ja, kao građanin, član civilnog društva, koji imam (zakonski garantovano) pravo da biram, postavljam vama – javno i transparentno – ultimatum, da poštujete zakonske demokratske principe, da poštujete jedno od mojih osnovnih ljudskih prava – pravo da biram (i da budem biran)!

U slučaju, da to ne želite da poštujete, u slučaju da do 31.12.16 ne provedete demokratske izbore u Mostaru, ja krećem u:

BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

O Bitki (na Neretvi) za Mostar, pravovremeno će biti obavještena domaća i svjetska javnost, kao i sve relevantne institucije, uključujuci naravno i ove u Germany, gdje takođe 24 godine uredno plaćam sve račune i izvršavam sve obaveze prema državi.

„Dragi moji“ KORUPTIVNI-KONSTITUTIVNI,
želim vam puno uspjeha u radu za koji ste vrlo dobro plaćeni i šaljem mostarsko-građanski pozdrav iz Cologne-Germany

Sergio Šotrić

  1. dio / nastavlja se…P.S.Danas je 05.10.2016 godine – tačno je 22:00 h
tačno.net
Autor 5.10.2016. u 22:00