BITKA (NA NERETVI) ZA MOSTAR! 2. Dio

tačno.net
Autor 10.12.2016. u 21:58

BITKA (NA NERETVI) ZA MOSTAR! 2. Dio

Grad Mostar je jedini grad u Evropi, u kojem se krši ovo osnovno ljudsko pravo – u kojem se ne poštuje „Opšta Deklaracija O Ljudskim Pravima“ Ujedinjenih Nacija – u kojem nisu održani redovni izbori punih 8 godina.

Ako vi ne uspijete do 31.12.16. – do isteka moga ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru, ja krećem u

BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

Piše: Sergio Šotrić

Rođeni moji – „gospodo“ kriminalci-primitivci, pišem danas iz Germany – na međunarodni dan ljudskih prava – vama „mojim dragim“ korumpiranim funkcionerima (ćast malobrojnim izuzetcima) raznovrsnih političkih stranaka – HDZ, SDA, SNSD, SDP, SBB, DF, HDZ 1990, BPS, SDS, PDP itd. – pišem danas vama, jer upravo danas imam za vas jednu vrlo važnu obavijest, vijest koju svakako želim pravovremeno da vam priopćim tj. saopštim, kako biste mogli pravovremeno da reagujete, a možda i reagirate.

Pošto sam ja ovdje, na „privremenom“ radu u Germany, vrlo zaposlen, a vrijeme je u kapitalizmu (kažu) novac, ne želim u ovom pismu dužiti i počinjati pisati (naš narod bi rekao) od Markovih konaka – navoditi sve ono što i vi i ja već odavno dobro znamo: npr. da je Bosna i Hercegovina suverena – međunarodno priznata – država, da su ratovi u gradu Mostaru (u Mostaru su 90-ih godina bila 2 rata) završeni čak prije 20 godina, da smo u američkoj vojnoj bazi potpisali Daytonski sporazum, da imamo čak i viskog predstavnika itd.
Ne želim duljiti, a nemam danas ni vremena, za duge textove – kratko ću – a volio bih, da vam danas mogu reći: „ne brinite gospodo“, ali moram biti iskren prema vama (iako to uopšte niste zaslužili) i reći vam:
ZABRINITE SE „gospodo“ za vaše lične vitalne interese.

Rođeni „moji“ kleptomani, svi mi znamo da u BiH danas imamo višepartijski sistem, parlamentarnu demokratiju, slobodu govora (slobodu šutnje) itd. – da već četvrt vijeka / stoljeća na vlasti nemamo surove komunjare i da građani u čitavoj BiH, pa tako i u Mostaru, više „ne žive“ u mračnoj diktaturi – svi mi znamo, da evo 20 i kusur godina imamo VAS – dobro plaćene „profesionalce“, VAS – koji ste odgovorni da građanima obezbjedite život po mjeri čovjeka, VAS – koji ste odgovorni da npr. gradska uprava funkcioniše na dobrobit svih građana Mostara.

Zato danas i pišem vama – rođeni moji KORUPTIVNI-KONSTITUTIVNI – i šaljem vam ovo (preporučeno) pismo – na adrese vaših političkih stranaka – poštom u Bosnu i Hercegovinu!

SDP – Socijaldemokratska partija

Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

SDA – Stranka Demokratske Akcije
Mehmeda Spahe 14
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

SBB – Stranka za Bolju Budućnost
Tešanjska 24 a
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

DF – Demokratska Fronta
Saliha Udžvarlića 10
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

BPS – Bosanska patriotska Stranka
Ćemaluša 6 / II,
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

HDZ BiH – Hrvatska Demokratska Zajednica BiH
Kneza Domagoja bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

HDZ 1990 – Hrvatska Demokratska Zajednica 1990
Kneza Branimira 2 (SPC Rondo)
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

SNSD – Savez Nezavisnih Socijaldemokrata
Petra Kočića 5
78000 Banjaluka
Bosna i Hercegovina

SDS – Srpska Demokratska stranka

Nikole Tesle 1
78000 Banjaluka
Bosna i Hercegovina

PDP – Partija Demokratskog Progresa
Prvog krajiškog korpusa 130
78000 Banjaluka
Bosna i Hercegovina

Međunarodni dan ljudskih prava – 10.12.
Javni, građanski, mirnodopski ultimatum – BITKA (NA NERETVI) ZA MOSTAR

Poštovani,

obraćam vam se na današnji dan – međunarodni dan ljudskih prava – u svojstvu običnog građanina, što je još uvijek najčasnija i najvažnija funkcija u svakom građanskom društvu, u svakoj demokratskoj državi.
Na današnji dan – 1948. godine – u Parizu je, od strane „Generalne Skupštine Ujedinjenih Nacija“, usvojena je i objavljena „Opšta deklaracija o ljudskim pravima“. Jedno od osnovnih ljudskih prava, koje proizilazi iz „Opšte deklaracije o ljudskim pravima“, je pravo čovjeka da bira i da bude biran – kroz redovne izbore i putem tajnog predavanja glasova. Ovo osnovno ljudsko pravo regulirano je u artiklu 21 (član.: 1, 2 i 3) „Opšte deklaracije o ljudskim pravima“ Ujedinjenih Nacija.

GRAD MOSTAR JE JEDINI GRAD U EVROPI, U KOJEM SE KRŠI OVO OSNOVNO LJUDSKO PRAVO – U KOJEM SE NE POŠTUJE „OPŠTA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA“ UJEDINJENIH NACIJA – U KOJEM NISU ŽREDOVNI IZBORI PUNIH 8 GODINA!

U prilogu ovog pisma, stavljam vam na raspolaganje kopiju mog javnog-građanskog-mirnodopskog ultimatuma, koji je javnosti 06.10.16. (prvi) prenio internet portal “Tacno.net“, a koji su ubrzo potom prenijeli i neki drugi mediji, a isti je i masovno dijeljen po društvenim- socijalnim- mrežama.

Ponukan spoznajom, da vaša politička stranka, do sada nije učinila dovoljno napora, da se u evropskom gradu Mostaru redovno održe demokratski izbori, obraćam vam se ovim putem sa ljubaznom molbom, ali i decidnim zahtjevom, da hitno preduzmete sve neophodne mjere i aktivnosti, da demokratski izbori u Mostaru budu održani što prije  – najkasnije do 31.12.2016.
Istovremeno vas podsjećam na neospornu činjenicu, da su SVI nosioci odgovornih funkcija vaše stranke LIČNO / OSOBNO ODGOVORNI za kršenje osnovnog ljudskog prava – neodržavanje izbora u Mostaru punih 8 godina – te povezano s tim, vaša stranka, svi njeni funkcioneri i svi njeni ćlanovi OBAVEZNI SU PODRŽATI demokratsku borbu građana i borbu svakog pojedinaca, ka ostvarenju njegovog osnovnog ljudskog prava (da bira i bude biran). Zadržavam sebi građansku slobodu i pravo, da sa domaćom i svjetskom javnošću, kao i međunarodnim institucijama, transparentno komuniciram ovu moju današnju molbu / ovaj moj današnji zahtjev vašoj političkoj stranci, kao  i iz toga proizašle rezultate.
U slučaju da imate potrebe za dodatnim informacijama, rado vam stojim na raspolaganju: E.mail: [email protected] / Telefon: 0049 172 230 22 32.

S poštovanjem

Sergej – Sergio Šotrić

Attachment:

Tekst: „BITKA (NA NERETVI) ZA MOSTAR

Zapakovah danas u kovertu ovo moje gornje pismo – rođeni moji KORUPTIVNI-KONSTITUTIVNI – i poslah vam preporučeno i uredno – na adrese vaših političkih stranaka – poštom u Bosnu i Hercegovinu!

U svojstvu običnog građanina Bosne i Hercegovine, građanina Mostara, 05.10.16 sam vam postavio (ni više – ni manje) javni ultimatum:
DA ODRŽITE DEMOKRATKSE IZBORE U MOSTARU DO 31.12.16.!

Kako to možete ostvariti?
Ma ne interesuje me uopšte, kako ćete to ostvariti!
To je vaš problem…
Ja nisam plaćen za vaš posao – vi ste plaćeni za vaš NErad.

Šta će se desiti, ako ne uspijete do 31.12.16. – do isteka moga ultimatuma – provesti demokratske izbore u Mostaru?
Ma ne brinite – neće mrtva glava pasti, ja vas neću (Bože sačuvaj) fizički napadati (plaćeni fizički napadi na neistomišljenike je vaša, a ne moja praksa), ja sam legalista. Ali, ako do 31.12.16. – do isteka moga javnog građanskog ultimatuma – ne uspijete provesti demokratske izbore u Mostaru, ja krećem u bitku (isključivo mirnim-demokratskim metodama).

BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

Kako će se odvijati ta bitka?
Kojim demokratsko-mirnodopskim sredstvima?
Ko će sve učestvovati u toj bitci za Mostar?
Ko će me podržavati u toj bitci za Mostar?
Koga ću ja podržavati u toj bitci za Mostar?
Ko će biti saveznici u toj bitci za Mostar?

ŠTA SE TO VAS TIČE!
To uopšte nije vaš posao!
Vi samo treba da (nakon više od 8 godina) konačno provedete demokratske izbore u gradu Mostaru i ako do 31.12.16. uspješno odradite ovaj posao, za koji ste vrlo dobro plaćeni – mirna Bosna.

Ja, kao građanin civilnog društva, koji imam (zakonski garantovano) ljudsko pravo da biram, postavljam vama – javno i transparentno – ultimatum, da poštujete zakonske demokratske principe, da poštujete jedno od mojih osnovnih ljudskih prava – pravo da biram (i da budem biran)!

U slučaju, da to ne želite, u slučaju da do 31.12.16. ne provedete demokratske izbore u Mostaru, ja krećem u:

BITKU (NA NERETVI) ZA MOSTAR!

O Bitci (na Neretvi) za Mostar, pravovremeno će biti obavještena domaća i svjetska javnost, kao i sve relevantne institucije, uključujući naravno i ove u Germany, gdje takođe uredno plaćam sve račune i izvršavam sve obaveze prema državi.

Dragi moji KORUPTIVNI-KONSTITUTIVNI,
želim vam puno uspjeha u radu za koji ste vrlo dobro plaćeni i šaljem mostarsko-građanski pozdrav iz Cologne-Germany.

Sergio Šotrić

  1. dio / nastavlja se…
    P.S.
    Danas je 10.12.2016 godine – tačno je 17:00 h
tačno.net
Autor 10.12.2016. u 21:58