Bivši HDZ-ov ministar danas guli krompire

tačno.net
Autor 11.8.2013. u 12:55

Bivši HDZ-ov ministar danas guli krompire

BIVŠI HDZ-ov ministar Petar Čobanković, osuđen na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, nagodbom s Uskok završio je u Caritasovoj pučkoj kuhinji Osječko-đakovačke biskupije umjesto u zatvoru. Mora odraditi 730 sati.

“Od ponedjeljka do petka, od šest ujutro do 13 sati, radim u pučkoj kuhinji. Moj glavni posao je kompletna priprema namirnica za ručak, ali i perem i čistim prostorije. Povremeno također s vozačem idem u nabavu živežnih namirnica. Moglo bi se reći da jedino ne kuham, za to nisam educiran, ali sve drugo mogu raditi, prošao sam preglede i dobio sanitarnu knjižicu”, rekao je Novom listu Čobanković dodavši kako to za njega predstavlja iskupljenje društvu.

Podsjetimo, u ožujku ove godine Petar Čobanković priznao je krivnju i nagodio se s USKOK-om u aferi Planinska te mu je kazna od godinu dana zatvora zamijenjena radom za opće dobro po principu da se jedan dan zatvora mijenja za dva sata rada za opće dobro.  Čobanković je po izlasku iz zgrade Županijskog suda u Zagrebu izjavio da nije sretan što mu se cijeli slučaj uopće dogodio, no da je zadovoljan što će na ovaj način okajati svoje grijehe. Na pitanje zašto mu se to dogodilo, Čobanković je odgovorio: “Desilo se, možda nisam imao dovoljno hrabrosti, možda nisam bio dovoljno spreman u datom trenutku reći ne, ja to neću napraviti, pokupiti se i otići. Kao što ću sada otići i iz politike i Sabora i raditi neki drugi posao”, rekao je Čobanković.

U aferi Planinska bivšeg premijera Sanadera tereti se da se okoristio preprodajom zgrade Stjepana Fiolića u zagrebačkoj Planinskoj ulici te zakinuo državni proračun za najmanje 26,4 milijuna kuna.

index

tačno.net
Autor 11.8.2013. u 12:55

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija