Blokirajmo im život, to je jedino rješenje!

tačno.net
Autor 24.6.2013. u 11:27

Foto: AFP

Kradu vas, otimaju vam, ubijaju vas, ne priznaju postojanje vama i vašoj djeci, a vi očekujete da će poslušati vaše molbe? Odrastite!

 

Piše: Nermin Čengić

Je li vam jasno da od ovih tzv. bh. političara nema ništa i da nikad išta ne može biti? Je li vam jasno da su to obične pihtije koje uz to nenormalno dobro zarađuju kako bi radile – NIŠTA!

Kojom šutnjom i kojim trpljenjem mislite da ćete ih natjerati da RADE? Kojim molbama i ponudom zahtjeva mislite da tu đubrad možete uvjeriti da njihove bezobrazne plate primaju da bi RADILI, i da je barem poželjno da – RADE?

Blokada njihovih života jeste jedino rješenje. Oni vas blokiraju previše dugo da biste mislili kako je to pogrešno da uradite njima. Druge nema nego da ih opkolimo i svakodnevno pratimo od kuće do posla, i nadgledamo na poslu gdje će uraditi dovoljno da prime svoju nadnicu, a zatim da ih dopratimo do kuće da malo odspavaju. Pa sutra ponovo. Bez vikenda, bez slobodnih dana, bez odmora, bez ikakvih benificija – na MINIMALCU! – dok ne izvuku zemlju iz govana. Pa da dokažu da su sposobni i da opravdaju svaki srebrenjak koji su primili. Druge nema!

Možete pjevati i možete koncentrirati, možete šutiti (to radite već godinama), možete organizovati mirne proteste sve dok i vama ne dosadi.. ali ako vam je zaista stalo do toga za što tvrdite da se zalažete onda nećete spavati. Nećete ni njima dati da spavaju osim u neophodnom biološkom omjeru.

Zabranićete svakom da se oglašava u vaše ime, ili da se okoristi o vaše napore reklamirajući svoju organizaciju kakva god da je. Jer niko od njih ovo nije započeo.. NIKO od tih organizacija ili ‘intelektualaca’ kojima su danas pua usta bizarnih objašnjenja ‘narodnog bunta’. Ako ima još imalo pameti, ovo ne smije provesti DO KRAJA niko drugi osim ljudi, pojedinaca.. bez tendera, bez performansa, bez slikanja za naslovnice i učešća u popularnim emisijama.. isključivo tamo gdje treba i jedino može – na ulici!

Zaboravite lajkove, zaboravite samoreklamiranje, zaboravite bilo kakvu verziju obmane kakvih ima na svakom koraku. Lupajte na vrata svakom političaru/ki ponaosob i tražite da RADI ONO ZA ŠTO JE PLAĆEN/A! Pljunite ih u prolazu! Žestoko im opsujte pred svima! Svako od vas ima nekog kraj sebe ko čeka da se osmjeli, da i sam to uradi. Budite prvi i budite hrabri! Natjerajte ih da RADE!

Oni vas lažu, kradu vas, otimaju vam, ubijaju vas, ne priznaju postojanje vama i vašoj djeci, a vi očekujete da će poslušati vaše molbe? Odrastite! Ako već nije kasno!? Zaboravite zakone, zaboravite prijetnje.. dublje ne možete od najsiromašnijih i najugroženijih što vam i statistika pokazuje i dokazuje. Za rukicu svakog od nadobudnih guzica, svakog/u ponaosob i dopratite ih na radna mjesta odakle neće izaći dok ne donesu barem jednu odluku dnevno u korist svojih ‘potčinjenih’.

Ne treba vam nikakvo posebno organizovanje. Pokažite da imate hrabrost i svom komšiji, prijatelju.. objasnite kako je jedino ispravno, jer jeste, da ih natjerate da rade.. Ne pristajte na simbolične naknade za svoju šutnju. Idemo na sve načine! Silom? Ma i silom! Oni vas siluju dovoljno dugo. Budite benevolentni u mjeri da im date priliku da odstupe. Ima dovoljno pametnih i vrijednih ljudi ovdje (koji toga možda još i nisu svjesni) da urade taj posao.

Druge, zaista, nema!

Protest.ba

tačno.net
Autor 24.6.2013. u 11:27