Bravo Ivo Komšiću: Gradonačelnik Sarajeva podržao demonstrante: Molim vas, nemojte popustiti!

Stefa
Autor 6.6.2013. u 15:27

Bravo Ivo Komšiću: Gradonačelnik  Sarajeva podržao demonstrante:  Molim vas, nemojte popustiti!

Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, dao je podršku demonstrantima koji već drugi dan protestuju ispred zgrade Parlamenta BiH tražeći usvajanje zakona o jedinstvenom matičnom broju, zbog čijeg neusvajanja mnogi najmlađi građani BiH ne mogu ostvariti svoja ljudska prava.

Komšić je kazao da u Sarajevu blizu 1.500 djece ne može dobiti lične dokumente, što znači da se ne mogu liječiti, ni putovati sa svojim roditeljima.

“To znači da ta djeca za ovu našu vlast, koja ovdje sjedi, ne postoje. To je nedopustivo i ovi ljudi ovdje imaju potpuno pravo”, kazao je Komšić, što je izazvalo buru aplauza prisutnih ispred zgrade Parlamenta BiH.

“Ovo je neviđeno. Nigdje u svijetu ne postoji ovakav slučaj. Ja razumijem da vlast ima određene poteškoće, ali ovo je lako riješiti. Ovdje ne treba kredit MMF-a da bi se riješio problem. Ovo je opstrukcija rada državnih organa, koji građanima ove zemlje, djeci moga Sarajeva, moraju dati dokumente. Mislim da ste upravu i nemojte popustiti. Ne borite se vi samo za svoju djecu, sada se borite za državu”, kazao je Komšić

Stefa
Autor 6.6.2013. u 15:27