Čedomir Petrović: Ima jedna modra rijeka … Valja nama preko rijeke

Čedomir Petrović
Autor 8.2.2014. u 14:18

Čedomir Petrović: Ima jedna modra rijeka … Valja nama preko rijeke

Posvećeno, Velikoj, namučenoj i napaćenoj Bosni i Hercegovini. Muslimanima, Hrvatima, Srbima i svim ostalim njenim žiteljima.

Podržavam proteste i sa Vama sam u mislima.  Podržavam sve Vas gladne i izgubljene duše na ulicama gradova i manjih mesta.  Ne rušite i ne palite zgrade, nisu one krive i sve će Vas to nekada koštati. Krivci se nalaze u njima. Krivac je vlast koja uvek živi dobro i dođe vreme kada Raja ne može više trpeti njihovog zuluma.  Ne napadajte policiju. Oni su Vaše komšije, rođaci, prijatelji … i oni teško žive. Pogledajte im dečje štitove.

Ne dozvolite ubačenim pojedincima da krađama, pljačkama i rušenjem, obezvrede i unize sve ono što je dobro u Vama i što Vas podstiče na bunt.

Borite se i noć i dan. Budite uporni. Nazivaće Vas huliganima, obesnom ruljom, kriminalcima. Biće protiv Vas i mnogi mediji i mnogi plaćeni novinari i razni političari, pa i deo naroda. Ali, ogromna većina i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i Hrvatskoj i na bilo kom drugom mestu gde žive pravi i dobri ljudi, biće uz Vas.

Nikada nemojte odustati. Nema povratka. Vi morate pobediti. Ne nasiljem. Samo održavanjem kritične mase i pridobijanjem popularnih ljudi iz raznih oblasti. Onih koje narod voli i veruje im. Pažljivo birajte one koji će pregovarati sa vlastima, jer se kasnije, gotovo uvek oni obogate a narod ispadne glupa masa.

Ne dozvolite više da Vas vlast deli po veri. Nema razlike između Hrvata, Muslimana i Srbina ako su gladni. Neka Vas to danas spoji. Glad u očima Vaše dece i ne postojanje nikakve nade za njihovu budućnost sa ovima koji su danas na vlasti.

Bašta u kojoj raste samo jedna vrsta cveća nije tako lepa i bogata kao ona bašta u kojoj cveta i šareni se i miriše cveće raznih vrsta.  I Emina je stajala u takvoj bašti. I deca svih vera koja dolaze, neka se igraju zajedno u takvoj bašti.

                                                                                        Čedomir Petrović

Čedomir Petrović
Autor 8.2.2014. u 14:18