Danas u 12 sati veliki skup podrške ispred Francuske Ambasade u Sarajevu i na Španskom trgu u Mostaru

tačno.net
Autor 8.1.2015. u 10:51

Danas u 12 sati veliki skup podrške ispred Francuske Ambasade u Sarajevu i na Španskom trgu u Mostaru

Povodom tragičnog terorističkog napada na redakciju pariškog magazina “Charlie Hebdo” portal Klix.ba i portal Tačno.net pozivaju sve kolege novinare u BiH, građane ove zemlje da danas u 12:00 sati dođu ispred Ambasade Francuske u Sarajevu i na Španski trg u Mostaru, zapale svijeće ili ostave olovke kako bi se sjetili žrtava ubistva.

U jeku dešavanja pritisaka i napada na medije u Bosni i Hercegovini, u glavnom gradu Francuske desio se stravičan zločin koji je potresao svijet. Trojica naoružanih napadača upali su u redakciju satiričnog lista “Charlie Hebdo” i ubili urednike i novinare tog lista.

Ubice su ovim činom svijetu poslale poruku da mogu upasti gdje hoće, u koje vrijeme hoće i uraditi šta žele. To je nedopustivo!

Francuski državljani u BiH su večeras zapalili svijeće ispred ambasade te zemlje i vrijeme je da građani BiH, kolege novinari i udruženja iskažu svoje suosjećanje sa žrtvama atentata u Parizu.

Dakle, još jednom pozivamo sve građane BiH da u četvrtak, 8. januara, u 12:00 sati dođu ispred Ambasade Francuske u Sarajevu i Španski trg u Mostaru, zapale svijeće ili ponesu olovke koje će simbolizirati slobodu medijskog izražavanja.

tačno.net
Autor 8.1.2015. u 10:51