Denis Latin i HTV ne govore istim jezikom

Autor/ica 4.9.2012. u 11:29

Denis Latin i HTV ne govore istim jezikom

Priče da mi je ponuđeno nekoliko projekata na HRT-u i da će se Latinica pokrenuti kada se zadovolje moji “ekstenzivni” uvjeti produkcije nisu istinite. Istina je da sam razgovarao sa Sanjom Mikleušveić – Pavić da se Latinica ponovno pokrene. Tražili su od mene da ima dam svoje uvjete, a ja sam im dao one uvjete koji su bili važeći proteklih deset godina.

 

Denis Latin, bivši urednik Latinice Denis Latin, bivši urednik Latinice Stoga ta izjava jednostavno ne stoji”, poručio nam je jučer Denis Latin nakon što je vodstvo HRT-a prilikom predstavljanja jesenske sheme najavilo povratak Latinice na male ekrane. V.d. urednice informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević-Pavić kazala je naime, kako su Latinu ponudili tri projekta, koje on navodno razmatra, a njegova bi Latinica trebala krenuti u siječnju. Latin pak kaže kako mu niti jedan konkretan projekt nije ponuđen iako je on spreman raditi što god mu daju. “Nisu mi ponudili nikakav projekt, osim što su mi govorili da mogu biti urednik neke emisije”, ističe Latin koji trenutno na HRT-u nema nikakvu funkciju pa čak ni onu koja mu je dodijeljena u svibnju kada je radio na novom dizajnu Dnevnika. “Od svibnja do srpnja napravili smo promjene u sceni i dizajnu Dnevnika i iz tjedna u tjedan imali smo zapažen uspjeh. No tada sam otišao na godišnji, a kada sam se vratio “izbacili” su me i s tog projekta”, rezignirano će Latin pitajući se kako je moguće da nakon toliko godina iskustva i rada na javnoj televiziji nema posla za njega.

Latinica bi trebala krenuti u siječnju Latinica bi trebala krenuti u siječnju “Vidim jedan kontinuitet ponašanja prema meni od strane bivše i sadašnje uprave. S tim da je na kraju ispalo da su mi bivši ipak dali da nešto radim”, kaže Latin. Umjesto očekivanog povratka emisije i podrške nove vladajuće garniture, to se, kaže, nije dogodilo. “Mikleušević je rekla da bi Latinica mogla krenuti od nove godine, ali ne znam uopće može li davati najave toliko unaprijed s obzirom da će se do tada vodstvo HRT-a vjerojatno promijeniti. Da su htjeli pokrenuti Latinicu to bi već napravili, jer kapaciteti kuće postoje i ne bi bilo novih troškova, niti tehničkih niti kadrovskih”, zaključuje Latin. Latinove izjave na HRT-u nisu htjeli komentirati, već su poručili da su rekli sve što su imali. “Pregovori vezano za Latinicu su još uvijek u tijeku”, samo su dodali. Latinica je zadnji puta emitirana u siječnju 2011. godine nakon čega je ukinuta.

poslovni.hr

Tagovi:
Autor/ica 4.9.2012. u 11:29