DIVLJANJE FAŠISTA U SPLITU: Totalni kaos, na gay povorku bačen suzavac!

Autor 11.6.2011. u 06:07

DIVLJANJE FAŠISTA U SPLITU: Totalni kaos, na gay povorku bačen suzavac!

Na povorku leti kamenje i topovski udari!

14:40 Povorka se kreće ‘očišćenom’ Marmontovom ulicom dok na rivi čeka nekoliko tisuća ljudi. Mnoštvo šalje poruke mržnje vičući: ‘Ubij, ubij pedera!’

14:34 Iz jednog kafića na povorku je doletjela pepeljara!
Nakon kratkog komešanja, policija je vrlo brzo smirila situaciju te se povorka nastavila kretati dalje prema rivi. Povorka je vrlo glasna, kao i neki promatrači koji viču: ‘Ubi, ubi pedera!’

14:30 Povorka je krenula s Đardina ulicom Kralja Tomislava. Maršira najmanje 250 sudionika Gay pridea, a skupilo se i oko 500 pripadnika policije. Prolazeći kraj kafića Semafor, povorka je dobila značajan pljesak.

14:25 Priprema se početak povorke. Dižu se transprenti, zastave i kartonski Kerum, Severina i Thompson u prirodnim veličinama.

14:15
Na Đardinu je i kompletan vrh splitske policije, pa i nacelnik Ivica Tolušić, i to u majici nježnih boja. Na rivi, gdje bi povorka trebala završiti, već se okupilo nekoliko tisuća građana.

14:02 Policija je privela 50-tak osoba, mahom zato što nisu imali osobne dokumente. Neslužbeno doznajemo da je zasad oduzeto nekoliko baklji i tzv. fantomki – maskirnih kapa. U Gay povorku stigli su i gosti iz Srbije i Crne Gore. Čeka se početak parade.

13:49 Stigao je pun autobus, oko pedesetak novih sudionika parade. Pojedini promatrači ih vrijeđaju i dovikuju: ‘Stoko! Je*** vam majku srpsku i muslimansku! Jesi ružna!’

13:40 Situaciju iz zraka kontrolira policijski helikopter u niskom letu. Na Gay Pride su stigli i splitski novinari i književnici: Zlatko Gall, Jurica Pavičić, Ante Tomić i Damir Pilić.

 

Tagovi:
Autor 11.6.2011. u 06:07

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija