DJEČIJE UVJEŽBAVANJE RATA

Gradimir Gojer
Autor 25.8.2018. u 22:29

Izdvajamo

  • Ako tome dometnemo i fotografije iz susjedne Hrvatske, gdje najmlađe Hrvatice i Hrvati poziraju u klasičnim ustaškim odorama, pa još dodamo nedavne vijesti o kampovima u kojima mali Bošnjaci u BiH stiču prva ratnička iskustva, onda je jasno kamo sve ovo vodi...

Povezani članci

DJEČIJE UVJEŽBAVANJE RATA

Foto: SCREENSHOT YOUTUBE

Potpuno atipično odjeknula je vijest o kampovima u kojima se neka srbijanska djeca obučavaju vojničkim, tačnije je i izravnije kazati, ratničkim vještinama…

Da čovjek ne povjeruje, u dvadeset prvom stoljeću, poslije toliko prolivene krvi u ničim opravdanim ratovima, koji su uglavnom bili agresivnog karaktera, netko se služi najpodlijom idejom, gotovo nezamislivom normalnom ljudskom umu, da djecu uči ratnim vještinama???

To je vrhunac agresivne politike, jarko bjelodano pokazivanje ratno huškačkog metoda opstanka pojedinih državnih režima u uzavrelom balkanskom kotlu.

Nisam, pak, zamjetio iole ozbiljnijih reagiranja na ovaj skoro pa nevjerojatni događaj? Kao da se radi o nečem što je svakodnevno, o nečem što je normalno.

Bojim se da gospodari rata i računaju sa trajnom sediranošću naroda koji žive na Balkanskom poluotoku, sa svakodnevnim nesavladivim egzistencijalnim problemima, koji nas sve ugrožavaju. Najviše me iznenađuje i plaši šutnja, iznimno znakovita šutnja kako vlasti tako, pogotovo, medija u samoj Srbiji.

Deklarativno, kroz izjave čelnika ove zemlje sve snage su usmjerene održavanju trajnog i kvalitetnog mira, a na terenu se istovremeno dovlače nova naoružanja, pa se čak ne preza od najgrublje instrumentalizacije najmlađih u pripremama za neke buduće ratove. Kome vjerovati, izjavama onih koji zvanično predstavljaju Srbiju ili vijestima o dječijim vojnim kampovima?

Preskupa cijena je plaćena u prošlosti postojanjima različitih jugend postrojbi.

Ako tome dometnemo i fotografije iz susjedne Hrvatske, gdje najmlađe Hrvatice i Hrvati poziraju u klasičnim ustaškim odorama, pa još dodamo nedavne vijesti o kampovima u kojima mali Bošnjaci u BiH stiču prva ratnička iskustva, onda je jasno kamo sve ovo vodi…

U trenutku se prisjetih jedne ratne besmislice sa početka agresije na Bosnu i Hercegovinu o tome kako je za rat potrebno dvoje.

Za agresiju je potrebno jedno, a ne dvoje!

Oni koji i djecu uprežu u kola rata su sigurno spremni za agresiju!

Sve ovo je tamna strana našeg današnjeg življenja dvije tisuće osamnaeste na ratničkom Balkanu!

Gradimir Gojer
Autor 25.8.2018. u 22:29