DNK “UDBAŠ”

Petar Fehir
Autor 7.6.2016. u 15:32

DNK “UDBAŠ”

Foto: Facebook

Bliži se europsko prvenstvo.

Timovi se zagrijavaju. Ali i oni, deklarativno, protiv Tima bruse formu. To se najbolje vidjelo na tiskovnoj konferenciji iz “središnjice” koja je sličila utakmici na jedan gol.

Igrači “Udbaša” istrčali su u nešto podmlađenom sastavu i, u dosad nepoznatoj formaciji, svi pa jedan, stali ispred vlastitog gola.

Dileme više nije bilo. Ekipa je vratila predratno ime. To znači da Manolić nije skroz izlapio i da se Malnar nije baš zajebavao, da je upravo on igrao veznog igrača. I požutjeloj se štampi dalo za pravo. Kapetan domaćih, Karamarko, ne samo da je u mladosti igrao za domoljubni nogometni klub “Udbaš” već to čini i danas.

Kako bi se, inače, mogla tumačiti njegova “taktika” nego da želi omogućiti protivniku NK “Kokošinjac” lakši put u predstojećim kvalifikacijama.

I dovesti ga na prvo mjesto u grupi.

Unatoč “dobronamjernim” sugestijama jakih igrača iz ekipe “Slušaj vamo” i ostalim palamudaškim analitičarima, Karamarko je izabrao način igre koji sigurno vodi u poraz.

Čak mu je i njemu naklonjena štampa sugerirala da odglumi povredu i povuče se iz igre. Kao i veterani DK “Udbaša”, na čelu sa Šeksom.

Ali nije vrijedilo.

Naš junak, za koga se i ranije sumnjalo da raspolaže s uobičajenom razinom IQ-a (pri tome mislimo i na I – i na Q), sve je iznenadio utrčavši u prazan prostor Bez lopte. U vlastito zaleđe.

Ostavivši slabašnu obrambenu formaciju u golautu, pred ispražnjenim tribinama, da se nada produžecima.

Koji se neće igrati.

Utakmica je okončana.

Autogolom iz ofsajda.

Petar Fehir
Autor 7.6.2016. u 15:32