Dodik za loše stanje u RS optužio medije Zlatka Lagumdžije i opoziciju

Autor 4.8.2011. u 08:24

Dodik za loše stanje u RS optužio  medije Zlatka Lagumdžije i opoziciju

Nema nikakve rekonstrukcije Vlade Republike Srpske (RS), kao ni razgovora sa Srpskom demokratskom strankom (SDS) oko njihovog eventulanog ulaska u izvršnu vlast tog bh. entiteta, potvrdio je danas predsjednik RS-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

SDS je na nivou RS-a odlučio da bude opozicija, kaže Dodik, te naziva spekulacijama priče o rekonstrukciji kabineta Aleksandra Džombića i navodima PDP-a da će, navodno, SDS-u biti ponuđena premijerska funkcija.

“Te spekulacije koje iznosi Mladen Ivanić su dio poslušničkog odogovora prema zahtjevima Zlatka Lagumdžija, koji od samog početka formiranja vlasti u RS-u želi da skrene pažnju na priču o, navodno, slaboj Vladi RS-a i neophodnoj rekonstrukciji, što naravno nije tačno”, ustvrdio je Dodik danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Nije problem, kaže Dodik, što takve informacije puštaju “poslušnički mediji Zlatka Lagumdžije”, već što jedan dio javnosti u RS-u “pokušava da to prihvati kao jedan dio atraktivne teme, a koja ne postoji”.

Dodik kaže da je njegova stranka, SNSD-e, partner s SDS na nivou BiH, te da će to biti nastavljeno, a već početkom semptembra najavljuje sastanak rukovodstava SNSD-a i SDS-a, zajedno s poslanicima jedne druge partije u zajedničkim institucijama, kako bi se dogovorila zajednička politika djelovanja.

“A, nijednog dana, ni jednog trenutka na dnevnom redu nije bila priča o ulasku SDS-a u Vladu RS-a. To su sve laži i spekulacije Ivanića, koji na taj način misli da treba da bude aktuelan, a samim tim održava priču o lošem ekonomskom stanju u RS-u ili nesugurnim institucijama, a kao dio usluge Lagumdžiji koji ga je svojim glasovima izabrao u Dom naroda Parlamantarne skupštine BiH”, kategoričan je Dodik.

Autor 4.8.2011. u 08:24