Elvira Ela Stojić nudi 100 000 maraka za informaciju o svom ubijenom ocu Aleksandru Aci Stojiću

Štefica Galić
Autor 6.6.2022. u 15:53

Izdvajamo

  • Već 29 godina Elvira Ela Stojić traga za svojim ocem, Aleksandrom Acom Stojićem kojega su u trenirci i papučama iz stana odveli bojovnici HVO 29.10.1993. godine u Mostaru, žutim mercedesom i od tada mu se gubi svaki trag. Bilo je to tri mjeseca nakon što je odvedena i brutalno ubijena na trim stazi u blizini Bara u Mostaru, s još dvije žene Hatidžom i Elvedinom Kajtaz i desetomjesečnom bebom, i supruga Acina, Elina majka Nada rođ. Frenjo.

Povezani članci

Elvira Ela Stojić nudi 100 000 maraka za informaciju o svom ubijenom ocu Aleksandru Aci Stojiću

Nudim visoku novčanu naknadu od 100 000 KM za informaciju koja će me dovesti do posmrtnih ostataka moga oca Aleksandra ACE Stojića, odvedenog iz stana u Ulici M. Đikica 14., na starom Veležovom igralištu 29.10.1993. godine u Mostaru. Olakšajte sebi i pomozite meni! – riječi su Elvire Ele Stojić koje je objavila na svom fb profilu. 

Već 29 godina Elvira Ela Stojić traga za svojim ocem, Aleksandrom Acom Stojićem kojega su u trenirci i papučama iz stana odveli bojovnici HVO 29.10.1993. godine u Mostaru, žutim mercedesom i od tada mu se gubi svaki trag. Bilo je to tri mjeseca nakon što je odvedena i brutalno ubijena na trim stazi u blizini Bara u Mostaru, s još dvije žene Hatidžom i Elvedinom Kajtaz i desetomjesečnom bebom, i supruga Acina, Elina majka Nada rođ. Frenjo.

Ela i njene dvije sestre majku su pronašle i sahranile, a za oca se ni danas ne zna ni gdje je ubijen ni zašto. Samo neprovjerena informacija da ga je ubio Vinko Martinović Štela iza Mašinskog fakulteta u Mostaru te da su tijela s još nekoliko ubijenih odvezena prema zloglasnim jamama u Gorancima gdje su ubacivali ubijene ‘nepoćudne’ Mostarce.

Nudim visoku novčana naknada od 100 000 KM za informaciju koja će me dovesti do posmrtnih ostataka moga oca Aleksandra ACE Stojića, odvedenog iz stana u Ulici M. Đikica 14., na starom Veležovom igralištu 29.10.1993. godine u Mostaru. DNK analizom ćemo utvrditi da se radi o mom ocu, da ga časno sahranim kako je i živio, pored žene za koju je i život dao. Da spustim cvijeće na grob i njemu, toj dobroj duši od čovjeka i da se tako završi ova agonija duga 29 godina. Tata, ovo je očajnički pokušaj tvoje Ele i Vanje na te sahranimo. Tata, volim te! – riječi su Elvire Ele Stojić koje je objavila na svom fb profilu.

Tekst i video o tridesetogodišnjem traganju za svojim ubijenim ocem možete pogledati:

Elvira Ela Stojić: Gdje mi je otac, zašto šutite mostarski isljednici?

Štefica Galić
Autor 6.6.2022. u 15:53