FAŠIZAM

Gradimir Gojer
Autor 12.4.2020. u 09:31

FAŠIZAM

Foto šg

Po tko zna koji put nacionalni bosanskohercegovački spomenik, briljantno graditeljsko ostvarenje neimara Bogdana Bogdanovića, ponovo je bilo meta barbara koji sa ljudskim likom imaju malo veze. Na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske sljedbenici ustaške ideologije demonstrirali su neviđeni barbarizam, fašističko divljaštvo i mržnju prema herojima, antifašistima koji su sahranjeni u dijelu Mostara, koji niti ih voli niti želi da oni pod svojim humkama budu dijelom njihove stvarnosti, koja protiče u tami fašističke, krajnje šizoidne i luđački intonirane žudnje da se permanentno vrši revizija povijesnih istina. Ustaše su poražene od Titovih partizanskih postrojbi, ali njihovi današnji sljedbenici ne mogu i neće da prihvate da je fašizam vojnički moćno poražen koncem Drugog svjetskog rata.

U Mostaru je na vlasti fašistički režim koji do dana današnjeg nikada nije ni pokušao da pohapsi i sudbenoj vlasti preda mlade fašiste i njihove starije učitelje i podstrekače u fašističkim pohodima na spomenik čiju estetsku vrijednost niti su kada razumjeli niti u svom primitivizmu mogu razumjeti.

Krajnji je trenutak da policijske agencije u Bosni i Hercegovini počnu raditi svoj posao, a da federalna tužiteljstva počnu djelovati štiteći ustavni poredak.

Jer, udar na Partizanski spomenik u Mostaru je fašistički nasrtaj na državno-pravni poredak Države Bosne i Hercegovine!

Devastacija s potpisom počinitelja – foto šg

Gradimir Gojer
Autor 12.4.2020. u 09:31